Ikea richt smart home divisie op

Smart home is here to stay binnen Ikea. Om de ontwikkeling van de verschillende lijnen met smart home producten in goede banen te leiden, heeft de meubelmaker een speciale divisie opgericht. Deze divisie krijgt de naam Ikea Home Smart mee.

Niet geheel toevallig is Ikea Home Smart ook de naam van de smart home app van Ikea. De divisie wordt opgericht op het moment dat Ikea drie productlijnen heeft lopen.

Ikea startte haar smart home offensief met de Ikea Tradfri lampen. Deze vormden het antwoord op Philips Hue. Daarbij is inmiddels een mooi, compleet ecosysteem gevormd. Ikea heeft eigen hubs en schakelaars naast verschillende lampen.

Onlangs legde Ikea ook slimme speakers in de winkel. Deze werden ontwikkeld in samenwerking met Sonos. De integratie met Sonos ie een unicum. Ikea is de eerste die ooit een dergelijke deal met Sonos van de grond kreeg.

Tenslotte gaan nu langzaamaan ook de slimme rolgordijnen van Ikea in de verkoop. Deze hebben de nodige tegenslagen gehad, maar menig smart home gebruiker heeft met smart op deze producten gewacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.