Huawei zal tijdens de IFA de Kirin 990 Chipset presenteren tijdens IFA

Kort nadat Huawei te horen kreeg dat de sancties van de VS de komende 90 dagen verlicht blijven, laat het merk weten dat haar nieuwe chipset eraan komt. Op 6 september wordt de HiSilicon 990 chipset gepresenteerd. Tijdens de IFA.

De HiSilicon Kirin 990 zal naar verwachting met het Balong 5000 5G modem komen. Daarmee gaat Huawei vol de concurrentie aan met Samsung en Oppo, die al eerder 5G toestellen presenteerden. Zoals verwacht, wordt de chipset op 7nm geproduceerd. Het zal de derde chipset op deze schaal zijn. Nieuw is dat HiSilicon gebruik zal maken van FinFET/EUV waardoor de prestaties flink worden opgeschroefd. TSMC zal deze chipsets produceren voor Huawei.

Met de nieuwe chipset wordt het mogelijk om in 4K te filmen, met 60 frames per seconde. Tot nu toe liet Huawei deze mogelijkheid liggen, waar anderen dit al wel aanboden sinds de Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Daar staat tegenover dat de HiSilicon chipsets in die tijd wel heel erg hoog scoorden in de benchmarks. Het leek dan ook simpelweg geen prioriteit te hebben.

Naar verwachting, zal de Huawei Mate30 Series als eerst op de nieuwe chipset draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram