Logo GadgetGear.nl
Huawei Space Madrid van buiten
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei toont HarmonyOS, waarschuwing voor Amerika?

Het OS dat in China al bekend stond als HongmengOS, zal in de rest van de wereld HarmonyOS gaan heten. Het besturingssysteem is Huawei’s antwoord op Android, maar onbekend is of Huawei dit op korte termijn buiten China gaat voeren.

Bekend is dat de Honor Vision TV box op HarmonyOS gaat draaien. Huawei laat weten dat het OS voor zo ongeveer ieder stukje hardware inzetbaar is. Het benadrukt dat als het Android niet mag gebruiken, HarmonyOS binnen twee dagen zal worden uitgerold. HarmonyOS is bovendien compatible met Google Play.

De kans dat HarmonyOS snel op Huawei smartphones zal draaien is niet zo gek groot. Hoewel apps van derden compatible zijn, zal het ontbreken van Google diensten de Europese consument een doorn in het oog zijn. Het is dus ‘een’ overstap, maar zeker niet de heilige graal.

Dat Huawei nu haar OS presenteert en in China begint uit te rollen, lijkt vooralsnog een waarschuwing naar Trump te zijn. Huawei stelt immers vooralsnog de voorkeur te geven aan Google’s Android.

Gaan we HarmonyOS helemaal niet tegenkomen in Europa? De kans is groot dat mobiele accessoires met HarmonyOS wel snel zullen volgen. Denk aan de smartwatches van Huawei die nu al wel op een ander OS draaien dan Android Wear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.