Geen verbod op anonieme simkaarten

Goed nieuws voor iedereen die anoniem wilt blijven bellen. Hoewel Duitsland, België en diverse andere landen al een registratiesysteem voor pre-paid kaarten kennen, blijft het mogelijk om hier in Nederland anonieme simkaarten te kopen.

Dit besluit werd vandaag genomen door minister van Justitie en Veiligheid, Fred Grapperhaus. De minister houdt hiermee de mogelijkheid over om anoniem te kunnen blijven bellen. De minister is van mening dat er in België en Duitsland genoeg manieren zijn om de regels te omzeilen. Hierdoor zou een registratiesysteem niet effectief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events