Het duurt nog even voor Huawei haar Mate series van een nieuwe generatie voorziet. Eerst is de IFA aan de beurt. Toch wist Huawei haar gebruikers deze week al te verrassen met nieuwe features voor EMUI10 dat op de Mate 30 series zal verschijnen.

Mate30 Series komt eraan

Dat de Mate30 series eraan zit te komen is inmiddels meer dan een verwachting. Zo lijkt het erop dat de Mate30 en de Huawei Mate30 Pro deze week ook hun TENAA certificering hebben ontvangen. Tenminste, daar stonden toestellen aangemeld met de productnamen LIO-AL00 en TAS-AL00. Genoeg voor de geruchtenmolen om er voorzichtig vanuit te gaan dat het hier de Mate30 en Mate30 Pro betreft.

Traditioneel gebruik Huawei haar Mate series om haar nieuwste HiSilicon chipsets te introduceren. Ook dit jaar verwachten we een nieuwe high-end chipset. Met de Kirin 980 zetten Huawei vorig jaar de wereld op z’n kop door als eerste op 7nm te produceren. Pas later in 2019 kwamen de eerste concurrerende 7nm chipsets op de markt.

EMUI10

Met de nieuwe serie komt niet alleen de nieuwste chipset van Huawei beschikbaar. Of die op een nog kleinere schaal dan 7nm geproduceerd kan worden is nog onbekend. Toch valt er veel te verachten van de ontwikkelaars bij Huawei. De Kirin chipsets staan inmiddels erg hoog aangeschreven.

Huawei laat weten dat EMUI inmiddels bij 500 miljoen dagelijkse gebruikers actief is. Het wordt gebruikt in 77 talen, in 216 landen. Voor EMUI10 worden 150 miljoen gebruikers verwacht.

Dark modus

Huawei gebruikers krijgen met de Mate30 series ondersteuning voor darm modus. Daarmee volgt Huawei de stap van Apple. Vooral voor gebruikers van AMOLED displays zal dit tot een lager energieverbruik leiden. En laat de Mate series doorgaans een AMOLED display bevatten…

Dataveiligheid

Huawei investeert meer in dataveiligheid op haar Android smartphones. Apparaten mogen niet meer, zonder toestemming van de gebruiker, verbinden met een EMUI10 device. Bovendien wordt data van begin tot eind versleuteld door de smartphone.

Roaming content

Het uitwisselen van data moet ook verbeteren. Nu vinden we het al super simpel om vanaf de Huawei P30 Pro onze productiefiles in no-time naar de Matebook 13 Pro te sturen. Immers bevat deze Huawei Share.

Huawei lijkt deze ontwikkeling door te zetten. Zo moeten gesprekken naar smart speakers kunnen worden overgedragen en delen computer en smartphone wat Huawei betreft hun schermen.

Eerste uitrol op de Huawei P30 Series

Wie snel aan de slag wilt met EMUI10, kan dat al vanaf 8 september. Dan wordt EMUI10 als beta beschikbaar gesteld voor de Huawei P30 series. Daarna zal de Mate20 series volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.