De Kirin 990 brengt 4K 60FPS naar de Huawei Mate X

Huawei’s HiSilicon divisie komt met de Kirin 990 chipset. Dit is inmiddels de derde chipset op het 7nm procedé. Opvallend is dat Huawei, volgens geruchten, deze nieuwe chipset in de opvouwbare Mate X zal stoppen.

Huawei Mate X uitgesteld

De Huawei Mate X zou rond dezelfde tijd op de markt komen als de Samsung Galaxy Fold. Echter, Samsung moest die release terugtrekken door de nodige mechanische problemen waar de eerste journalisten op stuitte. Reden voor Huawei om ook haar opvouwbare smartphone nog even uit te stellen.

Mate X upgrades

Kennelijk gebruikt Huawei die uitsteltijd niet alleen om het opvouwbare scherm verder te finetunen. Ook maakt Huawei van deze tijd gebruik om de chipset van het toestel op te waarderen. Immers zal dit de duurste massaproductie Android van Huawei worden. Het is dan net even jammer wanneer daar de chipset van een jaar eerder in ligt.

Ook de camera van de Huawei Mate x krijgt mogelijk een upgrade. Zo zou Huawei van plan zijn om de quad-camera opbouw van de Huawei P30 Pro met een kleine aanpassing in de Huawei Mate x te plaatsen. Huawei zou de RGB beeldsensor namelijk vervangen voor een RYB beeldsensor. Deze kan meer licht opvangen, dus bij minder licht, betere foto’s en video’s neerzetten.

Huawei Mate X

HiSilicon Kirin 990 Specs

De nieuwe HiSilicon 990 chipset zal de derde generatie 7nm chipsets zijn. De eerste generatie was de Kirin 980 opgevolgd door de Kirin 810 voor het middensegment. Met de Kirin 990 gaat Huawei iets doen dat Qualcomm al een tijdje doet, namelijk 60 frames per seconde ondersteunen, ook bij 4K video opnamen. Waarom Huawei dit niet eerder deed, is onbekend.

De Kirin 990 zal gebruik maken van TSMC’s nieuwe EUV 7nm procedé. Hierdoor zal Huawei naar verwachting weer performance winst uit de chipset weten te trekken.

Andere Kirin 990 Toestellen

Naar verwachting zal de HiSilicon Kirin 990 ook opduiken in de Huawei Mate30 series. Die serie krijg traditioneel de nieuwste Huawei chipset en de camera uit de laatste P-series. De toestellen zouden dus de camera's van de P30-series ontvangen. De Huawei P40 series in 2020 zal dan ook op deze chipset draaien. Ook Honor zal naar verwachting al snel met Kirin 990 Android smartphones op de markt komen. Te denken valt aan de Honor View 30 en de Honor 30 later in het jaar.

Releasedate

Het is nog niet bekend wanneer de Huawei Mate X naar Nederland gaat komen. Ook weten we nog niet wat het uiteindelijke prijskaartje van deze Android smartphone zal worden. Tijdens het Mobile World Congress werd al wel de prijs van €2.299 genoemd. Echter kunnen deze aanpassingen invloed hebben op dat prijskaartje. Het is nog even afwachten dus…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram