Nadat het Disney is gelukt om mediahuizen als FOX, Lucas, Pixar en Marvel in te lijven, voelen CBS en Viacom de hete adem van Disney en Netflix in de rug. Hoewel CBS 10 jaar geleden werd losgeweekt van Viacom, gaan de twee reuzen weer samen.

CBS kennen we natuurlijk van geweldige films en series. Een aantal daarvan zijn in Europa beschikbaar via Netflix en Amazon Prime. Viacom kennen we vooral van de reguliere TV zenders. Denk aan MTV, Comedy Central, Vice en Nickelodeon. Daarnaast is Viacom eigenaar van de filmstudio’s van Paramount Pictures.

De twee bedrijven worden met een aandelenruil samengevoegd. Het nieuwe bedrijf blijft onder leiding staan van viacom-baas Bob Bakish.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.