Trump weigert importkortingen voor Apple

Apple Mac Pro

Hoewel Apple toch een beetje de trots is van de Amerikaanse tech industrie, heeft Trump een duidelijke waarschuwing aan het bedrijf gegeven. Apple vroeg om kortingen op importheffingen, en die krijgt het niet.

Onder de regering Trump zijn de heffingen op import uit China flink omhoog gegaan. Ook Apple heeft hier last van. Hoewel het op haar verpakkingen duidelijk toont dat het Amerikaans design levert, ligt de productie van de premium hardware toch echt in China. Hierdoor moet ook Apple meer belastingen betalen over de producten die het importeert.

Apple Mac Pro Display

De heffing die Apple dwars zit, is een heffing van 25% op de import van bepaalde onderdelen. Hieronder vallen onder anderen de behuizing en de optionele wieltjes voor de Mac Pro. Deze computer kost in de basis $6.000, maar het prijskaartje kan voor de eindgebruiker oplopen tot $50.000. Door ontzien te worden in de importheffingen, kan Apple de marge op het product verhogen.

De mening van Trump is dan ook duidelijk. De president is van mening dat Apple minder moet importeren uit China en meer lokaal moet gaan produceren.

Mac Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mac Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl