Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Oppo Reno 10x Zoom, indrukwekkend design en camera met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer compleet qua accessoires
  • Zeer goed geluid
  • Zeer goede gaming prestaties
The Bad
  • Weinig zoom tijdens het filmen

Oppo Reno 10x Zoom, indrukwekkend design en camera kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Op papier lijkt de Oppo Reno 10x zoom de concurrentie aan te gaan met de Huawei P30 Pro. In de praktijk is er enige afstand tussen de twee, maar krijg je wel een indrukwekkende smartphone voor je geld.

Unboxing

Met de unboxing ervaring van de Oppo Reno 10x Zoom is echt helemaal niets mis. Oppo heeft letterlijk aan alles gedacht.

  • Oppo Reno 10x Zoom
  • Stevige backcover
  • USB-C in-ear headset
  • VOOC 3.0 snellader
  • USB-C kabel
  • SIM tool

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/440826359977700/

Design

De Oppo Reno behoort tot de nog vrij krappe categorie full-display smartphones. Dit kan door gebruik te maken van een pop-up camera. Oppo was het eerste merk dat hierop inzette in 2018. Nu, in 2019 levert Oppo ook nog eens een uniek stukje design af.

Dit doet Oppo door de pop-up camera in een soort haaienvin te veranderen. De extra ruimte wordt ook nog eens slim benut. Niet alleen door de camera erin te zetten, maar ook een selfie flitser. Uniek! Maar daar later meer over.

Ook het ontwerp van de achterkant is heel erg eigen. Niet alleen door te werken met mat en glanzend glas op de achterkant. Oppo plaatst ook haar O-dot. Een hele simpele oplossing om de smartphone iets te liften voor de camera’s. Zo blijven de lenzen van de camera krasvrij terwijl Oppo geen lelijke camera bump nodig heeft. Je merkt het al, ik ben buitengewoon onder de indruk van het Oppo design.

Zoals het hoort bij het vlaggenschip uit een serie, bevat deze uitvoering geen 3,5mm audio aansluiting, zoals wel in de goedkopere Oppo Reno te vinden was. Jammer, maar een trend waarvoor we inmiddels geen punten meer aftrekken. Het toestel is niet waterdicht.

Display

Het display van de Oppo Reno 10x Zoom laat een waanzinnige indruk achter. Natuurlijk omdat het display keurig van rand tot rand loopt, maar ook omdat Oppo voor Oled heeft gekozen. Intense kleuren zijn geen enkel probleem. Dat het display ‘slechts’ 1080P HD+ is, nemen we voor lief. Dat is een prima resolutie om op 6.6 inch te genieten van films en games.

Bijzonder is dat het Oppo ook gelukt is om het DCI-P3 kleurenprofiel op het OLED display te draaien. Vooral wanneer je veel bezig bent met video en fotografie, zal je hiervan genieten. Het display wordt beschermd met Corning Gorilla Glass 6.

Specs en benchmarks

Qua chipset kiest Oppo voor premium. Onder de motorkap ligt de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 855 chipset. Deze is op 7nm gemaakt, wat bij laag energieverbruik enorm veel snelheid oplevert. Bovendien zorgt die 7nm ervoor dat het toestel niet al te snel opwarmt.

Dit is misschien ook de reden dat Oppo er voor kiest om haar Game-Space te installeren. Met de 8GB aan werkgeheugen is de Oppo Reno 10x Zoom stiekem echt een werkpaardje voor gamers. In de benchmarks zien we dan ook erg sterke scores.

Oppo heeft de Reno 10x Zoom voorzien van 256GB opslagruimte. Dit is niet wel uit te bereiden. Wat opvallend is, is dat de USB interface geen gebruik lijkt te maken van USB 3.0.

Geluidservaring

Dat het toestel beschikt over Dolby Audio is niet heel uniek. Dat komen we overal tegen. Wat opvalt is dat de stereo speakers in de Oppo Reno 10x Zoom wel heel scherp klinken. Ze laten veel detail horen en dat is lekker in games en films. Het toestel kan hi-res audio weergeven tot 24-bits.

Van de meegeleverde headset zijn we ook onder de indruk. Deze in-ear headset krijgt dezelfde groene kleur mee die ook in het toestel zit. De klankkamers zijn ruim en het geluid klinkt behoorlijk goed gebalanceerd. Het enige minpuntje is de kabel. Die raakt wel heel gemakkelijk in de knoop.

Android met ColorOS 6

Oppo is natuurlijk up to date met Android. Je krijgt Android 9.0 op de smartphone. Daar overheen giet Oppo haar ColorOS 6. ColorOS bevat veel, grotere knoppen. Dat navigeert lekker. Bovendien is deze grafische schil echt enorm snel. Hierdoor loopt alles op het toestel, extreem soepel.

Oppo plaatst geen bloathware op het toestel, wat Huawei en Samsung wel doen. Dat is ook een compliment waard.

De pop-up selfie camera

Deze camera krijgt van Oppo een 16 megapixel f/20 beeldsensor mee. Hierop ligt een 26mm lens. Leuk is dat je via de camera app, ook een selfie panorama kunt schieten. Daarbij monteert de camera feitelijk drie foto’s naast elkaar. Hierdoor krijg je zeer veel ruimte om je heen. De camera is in staat om HDR foto’s te schieten en heeft een LED flash.

Laat je het toestel vallen terwijl de camera naar buiten is geschoven, dan zorgen sensoren er voor dat de camera snel weer inklapt. Slim!

Hoofdcamera

De belangrijkste camera van de Oppo Reno 10x Zoom zit achterop. Deze heeft een beeldsensor met een resolutie van 48 megapixels. Inmiddels is dit een vrij standaard resolutie voor vlaggenschip smartphones uit China. Maar met een 0.8µm pixel f/1.7 bevat deze wel een heel mooie lichtgevoeligheid. Ook bij schemer leg je prima plaatjes vast. Op een zonnige dat is bij bovendien razendsnel. En… voor portretten is er de laser autofocus die zeer precies is. Deze camera is gestabiliseerd. Hieronder zie je de zoom stappen die de camera’s achterop maken. Van ultragroothoek naar telezoom.

Ook de periscoopcamera kan tot op zekere hoogte nog gebruik maken van de snelheid en precisie van de laser autofocus. Deze bevat een 13 megapixel beeldsensor en zoomt in tot 130mm (5x optische zoom). Met een lichtgevoeligheid van f/3.0 is deze in schermer niet heel interessant, maar op een zonnige dag kun je er erg mooie shots mee maken.

De derde camera achterop is een 8 megapixel model. Het betreft een 16mm ultragroothoek camera. Deze is met f/2.2 nog aardig lichtgevoelig.

Hoewel de periscoopcamera niet heel lichtgevoelig is, zal menig foto liefhebber hier echt enorm van genieten. Qua creatieve mogelijkheden, heeft Oppo echt ruim voldoende te bieden. Sterker nog, fotografie in .dng RAW formaat is ook gewoon mogelijk! En ja, het toestel is krachtig genoeg om Adobe Lightroom te draaien. Zo kun je die .dng bestanden op de smartphone al bewerken.

Filmen met de Oppo Reno 10x Zoom

Ga je filmen, dan lijk je dit echt op de 48 megapixel camera te doen. Je kunt helaas maar één zoom stap maken. De stap naar 2x optische zoom. Hier wijkt de camera sterk af van de veel duurdere Huawei P30 Pro. Weet je dat je de extra zoom gaat missen, kun je beter doorsparen. Verwacht je weinig gebruik te maken van de zoom, zit je hier dan ook prima op je plek.

Oppo Reno 10x Zoom Camera Test

We hebben er wel heel ruim de tijd voor genomen, de cameratest van de OPPO Nederland Reno 10x Zoom. Nog voor we morgenochtend de hele review presenteren, mag je nu alvast genieten van de cameraprestaties van deze #Android #Smartphone.

Geplaatst door GadgetGear op Maandag 29 juli 2019

Draadloos

Met de nieuwste Qualcomm chipset, is de ondersteuning voor draadloze protocollen ook goed up to date. Uiteraard begint dit bij dual-band Wi-Fi. Daarnaast krijg je Bluetooth 5.0 (+NFC) met ondersteuning voor aptX HD. Dit laatste is weer heel aantrekkelijk voor iedereen met een high-end headset.

Voor plaatsbepaling maakt de Oppo Reno 10x Zoom gebruik van A-GPS (VS), Glonass (RU), BDS (CN), Galileo (EU) en QZSSS (JP). Overal ter wereld kun je dus snel je plaats bepalen.

Accuduur

Met 4.065mAh heeft de Oppo Reno 10x Zoom een stevige accu aan boord. Deze kan met maximaal 20 Watt worden geladen. Door gebruik te maken van haar VOOC 3.0 technologie, is de accu gesplitst. Meerdere delen worden tegelijk geladen. Hierdoor verloopt het laadproces in de praktijk erg snel. Qua gebruiksduur zitten we op ruim anderhalve dag. Echt heel prettig.

Conclusie: Oppo Reno 10x Zoom

Hoewel we een paar kleine opmerkingen over de camera kunnen maken, zet Oppo met de Oppo Reno 10x Zoom een heel sterke concurrent voor de Huawei P30 Pro neer. En nee, de Samsung Galaxy S10 series kan qua camera ook al niet tippen aan wat Oppo hier laat zien. Bovendien is het toestel retesnel, zeker met de Game-space functie en iedereen kijkt naar die haaienvin pop-up camera. Ja, dit is een heel sterke smartphone voor een hele mooie prijs.

Oppo Reno 10x Zoom, indrukwekkend design en camera kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.