Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: OnePlus 7, smartphone met beeld en geluid van hoog nivo

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi beeldscherm
 • Goede audio (Dolby Atmos supported)
 • Super snelle telefoon
 • Warp Charge (snel opladen)
 • Oxygen OS user experience
 • Grote batterij
 • In display finger print scanner
 • Super snelle gezichtsherkenning

THE BAD

 • Camera app basaal
 • Niet uitbreidbaar intern geheugen
 • geen 3,5 mm poort aanwezig

Oneplus 7 voldoet voor het grootste gedeelte aan alle eisen van de high-end telefoons van deze tijd. Het heeft een groot scherm met een notch, OLED display, snelle processor, goede camera. Dit allemaal voor een prijs van 559 euro. Dit is een lagere prijs dan de telefoons van populairdere merken zoals Apple, Samsung en Huawei. Het is wel een upgrade van zijn voorganger de Oneplus 6T, maar toch kiezen de meeste mensen voor de Oneplus 7 pro. Dit komt doordat de camera van de 7 weinig functies heeft, alleen de basis, portretmodus en nachtscene. Wat is onze indruk?

De eerste indruk

De Oneplus 7 is een prachtige telefoon. Het is een full display met een notch, is niet te zwaar en is een heel mooi geheel. Hij komt met een stevige silicone hoes wat meteen voor bescherming zorgt samen met de al aangebrachte screenprotector. De hoes is meer vingerafdrukgevoelig dan de kale telefoon. Deze 7 installeert zonder enige problemen. In een mum van tijd zijn de gegevens en apps van een oude Android telefoon overgezet. iOS gebruiker die willen overstappen naar dit waardige alternatief, kunnen beter de apps los installeren en accounts toevoegen. Het toestel maakt gebruik van warp charge. Hierdoor laadt de smartphone supersnel.

Met gezichtsherkenning of een vingerafdruk is de telefoon te ontgrendelen. Dit gaat super snel en erg gemakkelijk. Wanneer wij andere vingers en gezichten proberen of een foto, dan ontgrendelt de telefoon niet. Er gaan geruchten dat de beveiliging niet optimaal zou zijn, maar wij hebben dat niet kunnen ervaren.

Net niet Pro, goed genoeg?

 • Oneplus 7 pro (4000 mAh batterij, 48MP + 16MP + 8MP camera)
 • Oneplus 7 (3700mAh batterij, 48MP + 5MP camera)

Gebruik

De Oneplus 7 weegt ongeveer evenveel als de Iphone X en ligt redelijk lekker in de hand. Het toestel werkt met gemak een hele dag op één lading. Natuurlijk wel bij normaal gebruik…. Als aan het einde van de dag is het toestel weer supersnel opgeladen dankzij warp charge. Warp Charge klikt natuurlijk erg goed, maar is wel met een gewoon kabeltje. Dit gaat met een USB-C kabel. Het is dus niet mogelijk om draadloos op te laden. Het is heerlijk om op te bank een filmpje te kijken met dit toestel. Het toestel heeft een mooi helder scherm met erg goede kleurcontrasten, waardoor de beelden nog beter naar voren komen.

Films genieten

Het kan een kwestie van smaak zijn, maar dit scherm is top. Echt mooier dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy s10. Het is helaas niet prettig om een filmpje te kijken in full screen modus. Het beeld loopt dan langs de notch. Daardoor valt een redelijk groot stuk weg van het beeld. Elke keer is dat weer een teleurstelling. Het is ook niet mogelijk om bedrade oortjes te gebruiken. Een 3,5 mm poort ontbreekt. Nou heb je niet altijd oortjes nodig want het geluid is adembenemend. De OnePlus 7 heeft stereospeakers die ondersteund worden door Dolby Atmos. Het geluid kan zeer hard en heeft mooie hoge en lage tonen. Zelfs bij luid volume vervormt het geluid niet. Iets waar veel andere telefoons in deze prijsklasse wel last van hebben.

Snel

Waar wij het meeste van onder de indruk zijn, is de snelheid van de telefoon. Alles werkt zo snel, vloeiend en tijdens de hele testweek zonder problemen. De 7 is van de grond af opnieuw opgebouwd met behulp van 7nm-technologie. Het nieuwe Qualcomm® Snapdragon™ 855 mobile platform verhoogt de lat voor accuduur.

De OnePlus 7 komt met het eigen Oxygen OS. Een soort skin over Android. Gelukkig zonder veel toeters en bellen en vooral gericht op snellere bediening. Zo heb je met OxyGen OS snel toegang tot het startscherm; een veeg omhoog van onderaan het scherm brengt je meteen terug naar het startscherm. Schakelen tussen apps doe je door omhoog te vegen vanuit het midden, onder aan het scherm en naar rechts. Even wennen, maar super handig. Een mooie aanvulling op het stock android, waarbij wij vooral gebruik maken van long screenshots bij gaming, reading en zen modus.

Camera

Het toestel kan erg mooie foto’s maken, maar heeft niet zoveel verschillende functies als andere high-end telefoons. Dit is wel jammer en komt waarschijnlijk doordat het toestel 2 camera’s heeft in plaats van 3. Overigens is dat voor de meeste gebruikers ruimschoots voldoende. Wie een mik-en-druk camera zoekt heeft aan de OnePlus 7 een erg goede. Hier wat voorbeelden.

Conclusie

OnePlus wint steeds meer zielen. De hele goede prijs/kwaliteit verhouding is de basis voor dit succes. De OnePlus 7 voldoet aan alle high-end eisen. Voor 100 euro minder dan de Samsung Galaxy s10 en ruim 300 euro minder dan de iPhone X. Daarmee is de OnePlus 7 een meer dan waardig alternatief voor de duurdere toestellen. De camera is top, maar de functies zijn basaal. Het beeldscherm en geluid staan garant voor veel film en game plezier. De accu sleept je de dag door. De OnePlus 7 is er in twee kleuren (Red, Mirror Grey).

Specificaties

 • Prijs: €559
 • 6.4-inch FHD+ OLED display
 • 48/5MP dual main camera
 • Snapdragon 855 SoC
 • 128GB/256GB
 • 3700mAh batterij
 • 6/8GB RAM
 • UFS 3.0
 • Bluetooth 5.0
 • Qualcomm Adreno 640

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.