Review: Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order (Nintendo Switch)

Marvel Ultimate Alliance 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Met Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order lijkt Nintendo een lekkere exclusive te pakken te hebben. Activision is namelijk niet langer de uitgever van de game, dat is Nintendo zelf geworden voor deze heerlijke brawler.

De geschiedenis van Marvel Ultimate Alliance

De eerste Marvel Ultimate Alliance 3 verscheen in 2006, onder de vlag van Activision. Raven Software bouwde de game voor de Xbox, Windows, PS3, Xbox 360, PSP, Wii PS3, PS4 en Xbox One. Barkinf Lizards Technologies produceerde te titel voor de Game Boy Advance. Met vrijwel alle grote Marvel helden van dat moment, was de game een flink succes voor Activision.

In 2009 volgde al een tweede deel onder Activision. Marvel Ultimate Alliance 2 werd door Vicarious Visions ontwikkeld voor de PS3 en Xbox 360. N-Space nam de ontwikkeling voor PS2, NDS en Wii op zich. Savage Entertainment mocht een versie voor de PSP ontwikkelen en Zoë Mode ontwikkelde de flagship versie voor de PC, Xbox One en PS4. Maar… na 2009 bleef het stil rondom de Ultimate Alliance serie.

Tot Nintendo de serie oppakte voor de release nu, in 2019. Met ontwikkelaar Team Ninja achter de titel. Zoals je van Nintendo mag verwachten, is de game dan ook meteen een exclusive gemaakt voor de Nintendo Switch. De game zal niet naar andere platformen komen.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order – Het verhaal

We starten ons avontuur in een verhitte discussie van de Guardians of the Galaxy. Het team is weer eens op zoek naar een leuke buit. Verstopt in een astroïde, vinden ze een oorlogsschip van de Kree. Het lijkt verlaten, maar niets is minder waar. Na enkele minuten van doelloos rondlopen, kratten slopen, staat ineens de eerste mini boss voor je neus. Jawel, deze game start met een bossfight!

Het is Nebula, de dochter van Thanos. Bijgestaan door zusje Gamora en Ronan, is ze op het schip voor de zes Infinity stones. Nee, nu even niet aan het Marvel Cinematic Universe denken. De recente Marvel films en hun verhaal van de infinity stones hebben niets te maken met het verhaal van Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order.

Zodra Star Lord deze te pakken krijgt, eindigt het team onverwacht in de ruimtegevangenis bij aarde. Alleen weten ze dat zelf nog niet. Dit is wat je na een paar minuten knokken hoort van Spider-Man, die jouw team ineens bijstaat. Omdat de guardians per ongeluk het gros van de gevangenen laat ontsnappen… kak!

En dit is nog maar de start. In de zoektocht naar de Infinity Stones komen op enorm veel iconische Marvel locaties. Jep, dit is er één voor de fans 😊

Voor wie de eerste twee titels uit de serie heeft gespeeld… inderdaad. Dit is een compleet nieuw verhaal. Je hoeft de eerste twee games niet gespeeld te hebben om te begrijpen wat hier gebeurd. En ja, de Marvel humor is volop aanwezig. Geen zorgen 😉

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order gameplay

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order is een isometrische dungeon crawler, of brawler. Net hoe je er tegenaan kijkt. De stijl is misschien nog het best te vergelijken met Diablo, maar dan met teamplay als uitgangspunt. De game is echt gemaakt om co-op te spelen. Dit kan met maximaal vier Switch consoles in een netwerkje, maar ook met maximaal vier controllers op één switch.

Bij de laatste is het overigens wel wat lastig om de camera te sturen. Afhankelijk van waar jouw medespelers staan in het slagveld, kan de Switch soms wat rare bewegingen met de camera maken. Hierdoor kan het zijn dat je een boss even uit het oog verliest en dat kan lastig zijn.

Maar terug naar de gameplay zelf, vanuit solo perspectief. Want dat is toch wel heel erg leuk. Tijdens de levels kun je namelijk zelf steeds van superheld wisselen. En het aantal superhelden dat je kunt spelen, wordt steeds groter.

Toch komt het er uiteindelijk op neer, dat je vooral een beetje aan het knopjes rammen bent in deze titel. Soms wat hersenloos, maar toch ook wel weer heel leuk.

30 speelbare karakters

In totaal telt Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order zo’n 30 speelbare karakters. Die hebben allemaal hun eigen lichte en zware aanval die ze kunnen inzetten. Daarnaast krijgen ze vier speciale aanvallen. Zo kan de Hulk extra hard smashen, maar kan Thor bliksem aanvallen uitvoeren. Die aanvallen passen ook allemaal bij de karakters. Naarmate de karakters meer tijd in het spel hebben gestreden, ontvang je ervaringspunten. Daarmee kunnen de speciale aanvallen verder worden uitgebouwd.

De karakters kennen ook allemaal eigenschappen die bij ze horen. Bij aanvang van de game, ontdek je al hoe handig de raketschoenen van Star-Lord zijn, maar ook Spiderman kan zich door de lucht bewegen. Al moet Spider-Man slingeren. Wolverine is aan de grond gebonden, maar kan weer heel snel recoveren wanneer hij schade oploopt.

Maar het blijft niet bij solo aanvallen. Zo kun je ook synergie aanvallen uitvoeren. Daarbij worden de krachten van verschillende helden samengevoegd. Denk aan Dr. Strange die de tornado van Star-Lord kan versterken.

Door deze vele variaties, weet Team Ninja van ieder speelbaar karakter toch iets unieks te maken. Als speler merk je dan ook snel welke speler jouw voorkeur krijgt.

Wil je jouw karakters verder uitbouwen, kun je deelnemen in de Infinity Trials. Dit zijn gevechten die je al gedaan hebt, maar nu met bepaalde uitdagingen. Lukt het je om een baas bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd te verslaan, speel je nieuwe materialen en outfits vrij. Gedurende de game unlock je overigens ook nieuwe filmpjes en andere zaken. Leuk!

Conclusie: Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Zeker wanneer je co-op speelt (en dat is echt tof) op één console, is de camera je grootste vijand. Dat is gewoon niet heel goed bedacht. Verder is Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order een Marvel brawler die gewoon een enorme glimlach op je gezicht tovert. Het spektakel is fantastisch, al is het soms niet helemaal te overzien. En de humor… geslepen zoals het hoort in een Marvel film. Laten we voor nu vooral hopen dat Nintendo doorpakt en dat we snel een deel 4 spelen.

Marvel Ultimate Alliance 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijke brawler
  • 30 unieke, speelbare karakters
  • Epische locaties
  • Lekker non-stop rammen

THE BAD

  • Bij co-op raakt de camera af en toe de weg kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events