iPad 2018 vs iPad Pro: welke moet je hebben?

iPad Pro 2018

In 2017 en 2018 heeft de elektronicagigant Apple twee geavanceerde tablets op de markt gebracht die uitsteken boven de middelmaat. Uitstekende tablets dus! Sinds 2017 is de tweede generatie iPad Pro, met iPad pro 10.5 hoesje, in de winkels verkrijgbaar. In maart 2017 volgde de iPad 2018 van de inmiddels alweer 6e generatie. Welke functionaliteiten en voordelen hebben beide tablets? En wat zijn de grootste nadelen van beide types? Kortom: welk van de twee kun je het beste kopen in combinatie met een beschermend iPad pro 10.5 hoesje?

Het scherm

De jongste van beide tablets, de iPad 2018, heeft met 9,7 inch het kleinste scherm, een Retine-beeldscherm. De iPad Pro uit 2017 is verkrijgbaar met twee soorten schermen: en groot 12,9 inch-scherm en een wat kleiner scherm van 10,5 inch. Het scherm van de iPad Pro uit 2017 is dan groter, maar bij laatstgenoemd model van 10,5 inch zit er een kleine rand om het scherm heen, waardoor het beeldoppervlakte niet veel groter is dan die van de iPad 2018. Het beste leesbaar is het scherm van de iPad Pro. Dit komt door de antireflectiecoating en True Tone-weergave in dit scherm. Met name de True Tone is interessant: deze zorgt ervoor dat de lichtsterkte zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht, wat prettiger kijkt.

Geheugen en capaciteit

De iPad Pro uit 2017 – die prima past in een ipad pro 10.5 hoesje – heeft een werkgeheugen van 4 GB, de iPad uit 2018 een geheugen van 2 GB. Als je veel gamet en grafische programma’s gebruik, presteert de iPadPro een stuk beter.

Speakers, geluidscapaciteit en accu

Qua speakers legt de iPad 2018 het ook af tegen de iPad Pro. Eerstgenoemde heeft twee speakers, terwijl de Pro er liefst vier heeft. Realiseer je dat met twee speakers het geluid al indrukwekkend is, dus de iPad Pro biedt en oceaan van geluid! Qua accuniveau doen beide tablets niet voor elkaar onder. In principe kun je met een Apple-accutablet zo’n 10 uur vooruit zonder deze op te laden.

Camerafuncties

De camerakwaliteit van de iPadPro uit 2017 is vergelijkbaar met die van de iPhone 7. Mooi aan deze tablet is de optische beeldstabilisatie en de True Tone Flash met een lens met zes elementen. De iPad 2018 heeft geen beeldstabilisatie, geen True Tone Flashen een lens met vijf elementen.

Conclusie

De conclusie mag duidelijk zijn: de iPad Pro uit 2017 doet het op veel fronten beter dan de iPad 2018. Maar het prijsniveau is wel groot: de iPad uit 2018 is honderden euro’s voordeliger dan de Pro uit 2017. Houd je van toeters en bellen, kies dan voor de Pro uit 2017. Neem je genoeg met iets mindere prestaties, ga dan voor de iPad 2018.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

iPad Pro 2018
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk