eBike fabrikant Keola failliet

De markt voor eBikes is booming, maar fabrikant Keola gaat daar niets meer van meemaken. Het grote merk blijkt een week geleden failliet te zijn verklaard.

Keola produceerde van origine in China, maar liet in 2017 een enorme productiehal in Nederland bouwen. Door slim en efficiƫnt te produceren, zou het met lokale productie ook gezonde marges kunnen draaien. De locatie in Roosendaal zou goed zijn voor 60.000 elektrische fietsen per jaar. Ook werd het premium merk VanDijck opgericht.

Het faillissement van Keola volgde op een beslagname van de oude fabrikant in China. Die legde beslag op de voorraden in Nederland. Kort daarna moest het bedrijf een faillissement aanvragen. 30 medewerkers komen hierdoor op straat te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.