Clip.Bike concept
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bouw jouw fiets om naar e-Bike met de Clip

Nederland telt steeds meer e-bikes, maar wat als je al een toffe, gewone fiets hebt? Tijd om afscheid te nemen? Niet als het aan de mensen achter Clip ligt. Die komen met een conversiekit.

Binnen 1 seconden van fiets naar e-bike

Het persbericht belooft dat je met de Clip, je fiets binnen 1 seconde kunt ombouwen tot e-Bike. Oké, dat geloven we echt niet. We zetten zelfs kanttekeningen bij het installatiegemak als we de eerste beelden zien. Het is wel geloofwaardig dat dit een optie is die toepasbaar is.

Clip.Bike concept

Voorwielmotor

Het lijkt erop dat de clip een elektrische ondersteuningsmotor is die je op de voorvork van de fiets dient te installeren. Deze klemt met een gemotoriseerd wiel op het voorwiel om deze zo aan te drijven. Een vrij simpel en waarschijnlijk erg effectief idee. Een voorwielaangedreven motor is in de wereld van de e-bikes relatief uniek. Doorgaans vindt de ondersteuning direct op het pedaal of op het achterwiel plaats. Beiden kennen een ander weggedrag. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig naar deze ervaring.

Europese normen

Toch zal het nog even duren voor we de Clip in Nederland op onze fietsen mogen sleutelen. Op het moment dat het persbericht eruit gaat, geeft het bedrijf aan dat het ontwerp nog moet worden aangepast. Het komt pas wanneer het voldoet aan de Europese normen. Ze verwachten dat de lancering eind 2019 zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.