Apple doet aan de lopende band overnamen. Doorgaans zijn die vrij klein. Nu lijkt Apple de modemtak van Intel over te nemen. Een overname van, naar verwachting, 2 miljard dollar.

Intel is over de jaren een bedrijf geworden dat niet alleen processors ontwikkeld. Modems, NUC computers, SSD’s en meer. Op alle fronten lijkt Intel echter te worden ingehaald door concurrenten. Enkele maanden geleden liet Intel al weten van haar modem tak af te willen.

Inmiddels lijkt het erop dat Intel een koper heeft gevonden. Intel en Apple zouden in vergevorderde gesprekken zijn. De deal komt vlak na het moment dat Apple een contract tekende met Intel-concurrent Qualcomm. Qualcomm zal de komende vijf jaar modems aan Apple leveren.

Met de overname van Intel’s modem divisie, kan Apple in tussentijd haar eigen modems ontwikkelen. Op die manier kan Apple na die vijf jaar afscheid nemen van Qualcomm. Bovendien zou Apple een enorme hoeveelheid patenten in bezit krijgen. Daarmee kan Apple geld onttrekken bij andere modem bouwers zoals Qualcomm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.