Apple lijkt Intel’s modemtak over te nemen

Apple doet aan de lopende band overnamen. Doorgaans zijn die vrij klein. Nu lijkt Apple de modemtak van Intel over te nemen. Een overname van, naar verwachting, 2 miljard dollar.

Intel is over de jaren een bedrijf geworden dat niet alleen processors ontwikkeld. Modems, NUC computers, SSD’s en meer. Op alle fronten lijkt Intel echter te worden ingehaald door concurrenten. Enkele maanden geleden liet Intel al weten van haar modem tak af te willen.

Inmiddels lijkt het erop dat Intel een koper heeft gevonden. Intel en Apple zouden in vergevorderde gesprekken zijn. De deal komt vlak na het moment dat Apple een contract tekende met Intel-concurrent Qualcomm. Qualcomm zal de komende vijf jaar modems aan Apple leveren.

Met de overname van Intel’s modem divisie, kan Apple in tussentijd haar eigen modems ontwikkelen. Op die manier kan Apple na die vijf jaar afscheid nemen van Qualcomm. Bovendien zou Apple een enorme hoeveelheid patenten in bezit krijgen. Daarmee kan Apple geld onttrekken bij andere modem bouwers zoals Qualcomm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram