AMD introduceert derde generatie Ryzen CPU en Radeon RX 5700 GPU

Groots nieuws voor gamers vandaag. AMD komt met een nieuwe AMD Ryzen 3000 CPU. Deze instap CPU is ideaal voor gaming rigs waar je vooral een snelle GPU nodig hebt. En daarvoor levert AMD nu de AMD Radeon RX 5700 series uit.

AMD Ryzen 3000

De AMD Ryzen 3000 markeert de derde generatie Ryzen processors van AMD. Met een prijskaartje dat start bij $99 lijkt dit een sterke instapprocessor. Met deze derde generatie is deze CPU 15% effectiever dan haar voorganger. De AMD Ryzen 3000 komt met 12 cores en 24 threads. Voor deze processor heb je een socket X570 moederbord nodig.

AMD Radeon RX 5700 Series

Met de AMD Radeon RX 5700 stapt AMD over op het 7mn procedé. Daarmee kan AMD op minder ruimte, met minder energie, hogere prestaties leveren dan bij oudere procedés. De chipset wordt daarmee net zo effectief als de chipsets die je ziet in smartphones als de Huawei P30 Pro en de OnePlus 7 Pro.

Natuurlijk wordt die winst vooral gebruikt om de performance op te schroeven. AMD zet dan ook voornamelijk in op 1440p gaming. Het komt meteen al met drie modellen. De basis wordt gevormd door de relatief goedkope Radeon RX 5700 met een prijskaartje van $349. Deze wordt gevolgd door de AMD Radeon RX 5700 XT voor $399. Een gelimiteerde 50th anniversary edition van de kaart maakt het rijtje af voor $449.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.