8K beelden: wat is 8K en wanneer kunnen we het ontvangen?

8K? Nee, dat staat eens niet voor achtduizend maar voor de nieuwe standaard in televisie. Samsung kwam er mee op de proppen. 8K staat voor een heel hoge resolutie, voor meer dan 3 miljoen pixels waardoor ieder detail waarneembaar is. Volgens ingewijden is het liefst vier keer zo scherp als de 4K UHD die we gewend zijn. Zoek dus meteen de beste provider (internet en tv vergelijken) om optimaal van 8K te kunnen genieten.

Nu nog weinig films en programma’s beschikbaar voor 8K

Probleem nu is echter dat ervoor 8K nog weinig films en programma’s beschikbaar zijn. Daar is het wachten dus nog even op. Wel zorgt de ingebouwde kunstmatige intelligentie dat de bestaande content – met dus altijd een veel lagere resolutie- verscherpt kan worden naar de 8K resolutie. De televisie optimaliseert ook het geluid en past zowel de lichtsterkte en het beeld in je kamer aan. Donkere beelden worden donkerder, lichte beelden lichter en zo krijg je een prima contrast. De televisie beschikt over meer dan een miljard kleuren. En daarmee is het feit dat de details zo goed zichtbaar zijn ook meteen verklaard.

Bedien alle slimme apparaten thuis met Smart Things

De televisie helpt je zelf overal mee op weg. Samsung levert een Smart Hub mee waarmee de apparaten te bedienen zijn en door gebruik te maken van Smart Things kun je het dashboard aanpassen en ben je in staat om alle slimme apparaten die je thuis hebt te bedienen. Daarmee ben je bepaalde apparaatjes steeds minder vaak kwijt. Bij de televisie zelf zit uiteraard een afstandsbediening die behalve de tv ook alle andere aangesloten apparaten kan bedienen. De 8K beschikt over ambient, waardoor de televisie als het ware zelf het stralende middelpunt- het decor- vormt.

De televisie is voortaan decorstuk met ambient mode

Zwart beeld is ook al niet meer nodig. Projecteer een mooie foto op je scherm en laat je televisie fungeren als fotokader; een prachtige optie. Natuurlijk zou het plaatje niet compleet zijn als de televisie geen mooie verschijning was. Een bijzondere functie van de tv is de Ambient Mode. Hiermee kun je je tv als decor gebruiken. Je ziet dan geen zwart beeld in je kamer, maar kan ervoor kiezen om een mooie foto weer te geven op het scherm waardoor je tv dient als een fotokader. De 8K van Samsung geeft televisie kijken een andere dimensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events