Logo GadgetGear.nl
Ziggo Mediabox Next
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ziggo start uitrol nieuwe mediabox

De oude Samsung Horizon XL mediaboxen gaan eruit. Na maanden betatesten, komt Ziggo met een nieuwe mediabox; de Mediabox Next. Met de mediabox bereidt Ziggo zich voor op de uitrol van 4K kabeltelevisie.

Met de komst van de 8K TV, is 4K geen overbodige luxe. Helaas was de oude Mediabox XL van Samsung niet in staat om een hogere resolutie dan FullHD weer te geven. Met de Mediabox Next gaat Ziggo dit probleem oplossen.

Ziggo Mediabox Next

De Ziggo Mediabox Next wordt geleverd naar klanten die een Alles-in-1 Max of Alles-in-1 Compleet abonnement afsluiten. De nieuwe mediabox is geschikt voor UHD/4K weergaven op basis van het Liberty Global EOS 4 platform.

De nieuwe mediabox kan meer dan alleen 4K beelden weergeven. Deze kan ook met de stem worden aangestuurd en opnamen van programma’s vinden plaats in de cloud. Het is dus niet meer nodig voor Ziggo om overal boxen met eigen harddrives te plaatsen waardoor de kosten van de box, maar ook het energieverbruik in potentie omlaag kunnen. Iedere gebruiker kan tot 400GB aan opnamen bewaren.

Wanneer we naar de afbeeldingen van de Ziggo Mediabox Next kijken, zien we wel wat opvallende zaken. Zo zijn er wel een optische en analoge audio uitgang aanwezig. Wat echter ontbreekt is HDMI ARC. Dus heb je een Sonos Playbar in huis, kun je die gewoon optisch aansluiten. Maar een nieuwere Sonos Beam op deze mediabox aansluiten zal een flinke uitdaging worden.

Of en wanneer Ziggo daadwerkelijk 4K kanalen zal weergeven, is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.