Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Top Designer Jonathan Ive verlaat Apple

In elk Apple product dat sinds de introductie van de iMac in 1998 is gemaakt, zit een stukje DNA van Jony (Jonathan) Ive. Deze top designer heeft aangekondigd dat hij het bedrijf later dit jaar zal verlaten. Wanneer zo’n icoon een organisatie gaat verlaten is dat nieuws.

Het zijn maar weinigen waarbij het vertrek een impact heeft op de beurswaarde van een bedrijf. Jony is zo’n persoon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in alle communicatie staat dat hij nauw betrokken blijft bij Apple. Daar is Apple bij gebaat. Jony start zijn eigen bedrijf ‘LoveFrom’. Wie weet lezen we binnenkort achter op producten, Designed in Cupertino by LoveFrom en wellicht ook Made in USA.
Jonathan bezit meer dan 5000 patenten en is erkend met tal van designprijzen, waaronder het Design Museum London’s eerste Designer of the Year in 2003, de Design and Art Direction (D & AD) President’s Award in 2005 en de Product Design Award van het Cooper-Hewitt National Design Museum in 2007. Waarschijnlijk wordt Apple de primaire klant. Maar wie weet hebben we dadelijk pepermolens, lampenkappen en wellicht een auto met het label LoveFrom….
Jonathan is een meester in minimalisme en eenvoud. Dit is de basis van de ontwerptaal van Apple die wereldwijd door miljoenen, wellicht miljarden, mensen is omarmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.