Start Huawei een offensief met Rusland?

Dit weekend kwam een interessant gerucht bovenwater. Huawei zou mogelijk nog een tweede alternatief hebben wanneer het geen Android licenties meer krijgt. Huawei lijkt te kijken naar het op Linux gebaseerde Sailfish OS uit Rusland.

Of het om een technische keuze gaat of om Amerika te waarschuwen is niet bekend. Maar met Sailfish OS op de smartphones van Huawei zou Rusland ineens een grote speler kunnen worden op het gebeid van mobiele besturingssystemen. Net als bij het eigen Ark OS zou Sailfish OS in staat zijn om Android apps te draaien. Het grote verschil is dat Sailfish OS al op consumententoestellen heeft gestaan. Daar is dus al meer ervaring.

Het gerucht kwam naar voren omdat Huawei CEO Guo Ping een gesprek zou hebben gehad met de Russische Konstatin Noskov, minister van digitale ontwikkeling en massa media in Rusland. Bovendien zouden de Russen productiewerk naar Rusland kunnen verplaatsen. Een gezamenlijke fabriek zou chips en toestellen gaan produceren in Rusland.

Met de komst van Trump is niet alleen de relatie met China op scherp gezet, ook de spanningen tussen de VS en Rusland staan al jaren op scherp. Met deze zet van Huawei, komen China en Rusland dichter bij elkaar, want tegen het zere been van de VS zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Start Huawei een offensief met Rusland?”

  1. Gaat het om Sailfish of Aurora, wat een Russische fork is van Sailfish? Sailfish zelf is Fins. Valt onder Jolla dat grotendeels voortgekomen is uit Nokia nadat die destijds voor Windows Phone kozen en MeeGo lieten voor wat het was (hoewel de N9 nog wel uitkwam).

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram