GadgetGear.nl

Start Huawei een offensief met Rusland?

Dit weekend kwam een interessant gerucht bovenwater. Huawei zou mogelijk nog een tweede alternatief hebben wanneer het geen Android licenties meer krijgt. Huawei lijkt te kijken naar het op Linux gebaseerde Sailfish OS uit Rusland.

Of het om een technische keuze gaat of om Amerika te waarschuwen is niet bekend. Maar met Sailfish OS op de smartphones van Huawei zou Rusland ineens een grote speler kunnen worden op het gebeid van mobiele besturingssystemen. Net als bij het eigen Ark OS zou Sailfish OS in staat zijn om Android apps te draaien. Het grote verschil is dat Sailfish OS al op consumententoestellen heeft gestaan. Daar is dus al meer ervaring.

Het gerucht kwam naar voren omdat Huawei CEO Guo Ping een gesprek zou hebben gehad met de Russische Konstatin Noskov, minister van digitale ontwikkeling en massa media in Rusland. Bovendien zouden de Russen productiewerk naar Rusland kunnen verplaatsen. Een gezamenlijke fabriek zou chips en toestellen gaan produceren in Rusland.

Met de komst van Trump is niet alleen de relatie met China op scherp gezet, ook de spanningen tussen de VS en Rusland staan al jaren op scherp. Met deze zet van Huawei, komen China en Rusland dichter bij elkaar, want tegen het zere been van de VS zal zijn.

1 reactie

  • Gaat het om Sailfish of Aurora, wat een Russische fork is van Sailfish? Sailfish zelf is Fins. Valt onder Jolla dat grotendeels voortgekomen is uit Nokia nadat die destijds voor Windows Phone kozen en MeeGo lieten voor wat het was (hoewel de N9 nog wel uitkwam).

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten