Met de overname van Harman werd Samsung ineens de belangrijkste speler wereldwijd op in-car audio systemen. Nu start Samsung ook met de productie van chipsets voor infotainmentsystemen in auto’s en Audi is de eerste klant.

Samsung Exynos Auto 8890

Dit najaar zal Samsung debuteren in de nieuwe Audi A4. Deze bolide zal worden uitgerust met de Samsung Exynos Auto 8890 chipset. De originele Samsung Exynos 8890 werd ontwikkeld in 2016 voor de Samsung S7 series en de Samsung Note 7 series. Het is een 14nm chipset die vandaag de dag niet heel energiezuinig en snel zou zijn voor een smartphone. Voor een auto is die energiezuinigheid niet heel dramatisch. Bovendien is er in theorie meer ruimte om de chipset te koelen en zo harder te laten werken. In hoeverre er aanpassingen zijn gemaakt voor in-car gebruik, kunnen we zo snel niet terugvinden op de Samsung website. Wel is het duidelijk dat deze chipset een enorme boost voor de automotive industrie kan betekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.