The Mule 4K Blu-Ray
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Mule (4K Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Mooi Verhaal
  • Sterk acteerwerk

THE BAD

  • Verhaal dooft letterlijk uit

The Mule is uit. Een nieuw meesterwerk van Clint Eastwood, onder de vleugels van Warner Bros. Een verhaal dat zich gemakkelijk laat vertellen na kassuccessen als Narcos en American Made.

Ook hier draait het weer om de antiheld die echt heeft bestaan. Al zijn de namen verwisseld om iets meer creatieve vrijheid te verwerven. De Amerikaanse leliekweker en veteraan Leo Sharp ging op zijn 80ste failliet. Hij sloot zich aan bij Mexico ‘s machtigste drugscartel om als ‘mule’ honderden kilo’s drugs door de VS te rijden. In z’n pick-up truck.

In The Mule speelt Clint Eastwood deze rol onder de naam Earl Stone. Hij schrijft er nog de nodige familieproblemen bij. Hij zou zijn gezin verwaarloosd hebben en om hem heen loopt het een en ander ook niet lekker.

Onverwacht komt hij in contact met een stel drugsdealers. Die hebben hem nodig om een pakje te vervoeren. Zonder na te denken of te vragen wat het is, accepteert hij de opdracht. Na het innen van de eerste betaling is hij van plan om te stoppen, maar dan is de film nog geen half uur bezig 😉

Hij merkt hoe gemakkelijk het is om op deze manier geld te verdienen. Na het terugkopen van zijn boerderij, besluit hij al snel om het geld ook in andere goede doelen te steken. Van het afstudeerfeestje van zijn kleindochter tot het afbetalen van de rekeningen van de veteranenclub. Hij kan snel en gemakkelijk aan geld komen en maakt mensen om zich heen daar graag gelukkig mee.

In de rol van Earl Stone, is Clint Eastwood soms een wat ongemakkelijke vent voor iedereen om zich heen. Van de dykes on bikes tot een donker gezin met autopech. Hij spreekt ze wat ongelukkig aan door zijn afwijkende wereldbeeld, maar helpt graag een handje. Ook binnen het drugskartel doet hij soms uitspraken die anderen in de problemen brengen.

Naast de verhaallijn van Clint, speelt nog een tweede verhaallijn. Een verhaallijn die moet leiden tot de vondst van Leo Sharp. Deze verhaallijn speelt binnen de DEA waar twee agenten, gespeeld door Bradley Cooper en Michael Peña, achter het kartel aanzitten. Ze zoeken vooral een arrestatie die een beetje een verhaal oplevert.

4K Blu-Ray ervaring

Warner Bros. Levert The Mule onder anderen uit op 4K Blu-Ray. Op de 4K disc staat de film met minimale compressie. Dat levert een prachtig, scherp beeld op. De disc biedt ook ondersteuning voor HDR kleuren, maar daar merken we in de afwerking van de film wat minder van. Niet vreemd, want The Mule is geen film met special effects waarbij kleuren en contrasten lekker opgeblazen kunnen worden. Heeft de film ook helemaal niet nodig.

Extra’s

Naast de 4K Blu-Ray, bevat deze uitvoering ook een reguliere Blu-Ray disc. Op deze reguliere Blu-Ray disc staan de extra’s. In dit geval een videoclip van Don’t let the old man in. Deze track is van Toby Keith. Daarnaast vinden we een making of. Daarin zien we hoe het verhaal van Leo Sharp wordt omgezet in dat van Earl Stone.

Conclusie: The Mule

The Mule is geen episch filmavontuur. Zelfs het einde is een beetje lafjes. Misschien zelfs wat betekenisloos. Geen heldendaad. Gewoon het einde van een stokoude drugscrimineel. De film bevat de nodige humor. Vooral veel humor door ongemakkelijke scenes, maar ook inspelend op de leeftijd van de inmiddels 88-jarige Eastwoord. Bijvoorbeeld wanneer hij twee prostituees op schoot krijgt en hij aangeeft dat hij even met zijn cardioloog moet bellen.

The Mule kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.