Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Huawei FreeBuds Lite True Wireless Headset met 2 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk te koppelen
  • Zeer fijn opbergdoosje
  • Blijven enorm goed zitten
  • Bass heavy (moet je wel van houden)
The Bad
  • Verbinding valt soms weg

Huawei FreeBuds Lite True Wireless Headset kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ze lijken op maat gemaakt voor de bassheads. Iedereen die geniet van een beats zal ook gelukkig worden van de bass in deze true wireless headset. Want die is alles behalve lite in deze Huawei FreeBuds Lite. 

Unboxing 

De Huawei FreeBuds Lite worden erg mooi verpakt. Ondanks het betrekkelijk lage prijskaartje, doet Huawei hier erg haar best op. In de doos vinden we het volgende; 

  • Handleidingen 
  • Opbergdoosje dat dubbelt als lader en powerbank 
  • 3 verschillende maten eartips 

Design 

Qua ontwerp volgt Huawei, zoals velen, Apple. Uit jouw oor hangt een wit steeltje met het Huawei merk erop. In tegenstelling tot Apple en Oppo kiest Huawei voor in-ear oordopjes. Deze fijne keuze kom ik later op terug. Naast een witte uitvoering produceert Huawei deze true wireless headset ook in het zwart. 

Wat zeker bij de witte uitvoering opvalt, zijn de infrarood sensoren in de oordopjes. Deze meten of je ze in het oor hebt. Haal je een dopje uit het oor, stopt de muziek. Doe je ze terug in, gaat de muziek weer verder. Erg slim en handig.  

Wat raar is anno 2019,is de keuze voor een micro-USB aansluiting. Zeker gezien er pre-order campagnes van de Huawei P30 Pro zijn met deze headset. USB-C zou dan wel heel comfortabel zijn geweest. Nu moet je toch met een extra kabeltje op stap. 

Dubbel-tik bediening 

Heel slim is de bediening van de headset. Deze werkt door te tikken op het rechter oor om muziek te starten of te stoppen. Een dubbele tik op het linker oor start Google Assistant op mijn Huawei P30 Pro. Erg handig. Voor het aannemen en ophangen kun je op ieder oor dubbeltikken.  

De Huawei FreeBuds Lite headset is ipx4 waterbestendig. Je kunt er dus prima mee ballen en sporten in de regio.  

Huawei FreeBuds Lite draagcomfort 

Persoonlijk ben ik erg blij met de keuze voor in-ear. Hierdoor sluiten deze oortjes je beter af van de buitenwereld. Oortjes zoals die van Apple vallen bij mij relatief snel uit het oor. Met deze in-ear modellen maak ik me daar geen zorgen over. Zelfs bij het sporten blijven ze keurig op de plaats. Door een ruime selectie aan eartips zijn de oordopjes goed op maat te maken van de gehoorgang.  

Voor sporters levert Huawei geperforeerde eartips mee. Hierdoor ademen ze beter tijdens het sporten. Ook blijf je beter in contact met het verkeer om je heen.  

De geluidskwaliteit van de Huawei FreeBuds Lite 

Huawei kiest voor de geluidssignatuur van de Huawei FreeBuds Lite voor relatief veel bass. Een geluidssignatuur waar Beats by Dre erg bekend mee is geworden. Hou je van dance en urban muziekstijlen, zijn ze echt top. Ben je meer van de pure muziek met mooie zang, komt de headset in het hoog toch echt tekort. Wat deze true wireless headset siert is dat de drivers wel lekker snel zijn en daarmee veel detail hoorbaar maken.  

Toch maakt Huawei met deze true wireless headset ook een knieval. Het Bluetooth ontvangst valt namelijk een beetje tegen. Tijdens een uur wandelen verlies ik gemiddeld drie keer een fractie van een seconde de verbinding. De smartphone zit dan in mijn broekzak. Ik ervaar dit zowel met de Huawei P30 Pro als de OnePlus 7 Pro. Luister je enkel muziek, is dat niets om je zorgen over te maken. Kijk je Netflix, is er iets raars aan de hand. Het geluid is al snel niet meer lipsync. En dat is storend. De Netflix app opnieuw starten is geen oplossing. Het is een kwestie van de headset opnieuw verbinden via het Bluetooth menu. Bij andere streaming diensten ervaren we hetzelfde. Jammer! Dit kost wat ons betreft veel punten anno 2019. 

Voer je gesprekken met de Huawei FreeBuds Lite, heeft de ander geluk. De ruisonderdrukking op de microfoons is er goed. 

Accuduur 

De totale accuduur ligt op 12 uur en dat is echt prima voor een headset zo compact als deze. In totaal krijg je13 uur speelduur op een volledig geladen oordopje. Voor 90 minuten muziek moet je 15 minuten laden. 

Conclusie Huawei FreeBuds Lite 

Ze zijn slim en de geluidskwaliteit is gewoon prima. Eigenlijk weten ze op alles te scoren, behalve in het houden van een stabiele verbinding. Tijdens het luisteren van muziek is dat niet meer dan even lastigBij het streamen van films en series is dat ronduit vervelend. Daarop alleen al, levert de Huawei FreeBuds Lite twee sterren in.  

Huawei FreeBuds Lite True Wireless Headset kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.