Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dyson Pure Cool Me

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Compacter
  • Fijnere luchtstroom
  • 1 filter voor alles
  • Afstandsbediening

THE BAD

  • Afstandsbediening blijft niet altijd goed hangen

De plakzomer komt er weer aan. Zelfs op kantoren met airco’s kan het binnenklimaat dan erg slecht zijn. De Dyson Pure Cool regelt niet alleen een verkoelend briesje, maar ook een schone lucht om jouw bureau of bed.

Unboxing

De Dyson Pure Cool Me zit gemonteerd in de doos. Daar hoef je eigenlijk niets meer aan te doen. Verder vinden we de volgende onderdelen;

  • IR afstandsbediening
  • Handleiding
  • Netstroom adapter

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/659872861104009/

Design

Qua design wijkt deze Dyson Pure Cool Me compleet af van de vele Air Multiplier ventilatoren die we de afgelopen jaren uit de laboratoria van Dyson zagen rollen. Voor Air Multiplier technologie heb je namelijk een ring nodig om de luchtstroom op te bouwen. Maar die constructie is lastig echt stil te krijgen. Mede daarom heeft Dyson nu Core Flow Technology bedacht. Een bolvorm die de lucht gaat geleiden.

Het luchtfilter zit achter een grijs rooster. Daarin zit een rond display en er zitten een paar magneten in verstopt. Daarmee moet de afstandsbediening op haar plaats blijven hangen. In de praktijk werkt dit alleen niet zo heel goed. Je moet hier echt even gevoel voor ontwikkelen om de afstandsbediening vlot, recht eraan te hangen. Dit mag in een volgende generatie beter.

Display

Het display is klein en rond. En het is bij deze Dyson Pure Cool Me eindelijk ook echt rond. Of in ieder geval groter dan het cirkelvormige gat waar het display achter zit. Dit is vele malen mooier afgewerkt dan de Dyson luchtreinigers die we de afgelopen lijst hebben gezien. Overigens hebben ze dit bij de Dyson V11 digitale stofzuiger ook al zo opgelost. Echt top!

Het display laat nu ook meer animaties zien dan het oude. Hierdoor zie je beter wat je op de afstandsbediening doet. Daarnaast zijn de animaties ook beter gericht op het helpen van de gebruiker.

Core Flow Technologie

Nieuw is dus die Core Flow Technologie. Daarbij wordt de lucht over de bol geblazen, van onder en boven. Hierdoor botst de lucht en word deze vooruit geblazen. Niet in een vrijwel rechte pijp zoals bij de Air Multipliers, maar meer in een Pilon vorm waardoor de lucht meer uitwaaiert. Doordat deze ventilator op persoonlijk gebruik is gericht, is dat erg prettig.

Je kunt de luchtstroom naar links en rechts laten draaien door de oscilatie aan te zetten via de afstandsbediening. Met de hand kun je de bol omhoog en omlaag bewegen om zo het botspunt van de lucht aan te passen en daarmee de richting van de luchtstroom.

Filter

Dyson kiest bij de Dyson Pure Cool Me weer voor een gecombineerd filter. Dit waar de laatste generatie luchtreinigers juist was voorzien van gesplitste filters. Je moet nu dus het hele filter vervangen als het stof- of actieve koolstoffilter vol zitten. Dat is economisch een klein nadeel, maar qua gebruik wel weer veel handiger.

Het HEPA glasvezel filter is verantwoordelijk voor het filteren van kleine deeltjes uit de lucht. Dit kan stof zijn, maar ook bacteriën, pollen, toner uit printers, Huidschilfers, schimmels etc. 99,95% van alle ultrafijne deeltjes moeten door het filter worden onderschept. Belangrijker nog is misschien wel het actieve koolstoffilter. Dit filtert ook nog eens alle gassen in de lucht. Dus laat jouw collega of bedpartner een scheet, is dat zo weer weg. Dit blijft een zeer indrukwekkende prestatie van het merk.

Smart Home

De Dyson Pure Cool Me is ook de eerste luchtreiniger in tijden zonder smart home ondersteuning. Geen bluetooth, geen WiFi. Dat is natuurlijk een flinke kostenbesparing. Met tools als een Homey kun je natuurlijk wel met infrarood codes deze luchtreiniger aansturen, maar dat kan even aanklooien zijn.

Conclusie: Dyson Pure Cool Me

Het is absoluut even wennen. Ja, stiekem ben ik wel een beetje verliefd op het ontwerp van de Dyson Air Multipliers. Toch kan ik niet ontkennen dat deze luchtreiniger wel heel erg compact is. Daarmee staat deze veel beter tussen de spullen op mijn bureau. Ook op het nachtkastje is dit ontwerp veel handiger. Dus ja, ik verwacht hier een enorm succes.

En dan is het tijd om een score toe te kennen aan deze luchtreiniger. Dat is niet moeilijk. De Dyson Pure Cool Me krijgt van ons 4,5 sterren mee. Die halve ster aftrek is omdat de afstandsbediening zich niet heel gemakkelijk laat ophangen aan de behuizing. Verder konden we geen negatieve aspecten benoemen.

Dyson Pure Cool Me kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.