Microsoft teast komende generatie Xbox console

Xbox Project Scarlet

Terwijl Sony zich klaarmaakt voor de PS5, laat Xbox ook al weten met iets groots te komen. Tijdens E3 trailers teast het al iets dat Project Scarlett zou heten.

Zo zou de E3 countdown video in een aantal dagen tijd, drie codes hebben laten zien. De eerste dag was het de code R 255. Daarna volgen G 36 en B 0. Dit levert de RGB kleurcode #ff2400 op. De kleurcode die Project Scarlett zou definiëren en in het logo hieronder zichtbaar is.

Xbox Project Scarlet

Onder de naam Project Scarlett, zou Microsoft aan twee consoles werken. Mogelijk zal Microsoft tijdens de E3 meer informatie verstrekken over deze twee nieuwe consoles.

De twee consoles zullen mogelijk de Xbox One lijn uitbreiden. Daarbij zou de console met de codenaam Anaconda de Xbox One X moeten vervangen. De console met de codenaam Lockhart zou de Xbox One S moeten vervangen. Met name de prijs van de Xbox One S is de laatste tijd dalende. Bovendien heeft Microsoft niet al te lang geleden een uitvoering van de Xbox One S in de schappen gelegd die geen optische drive meer heeft.

Met Project Scorpio, deed Microsoft hetzelfde. Daarbij liet het vooral duidelijk zien dat de hardware van de Xbox One X veel krachtiger was dan dat van de Sony PlayStation 4 Pro. Mogelijk gaat Microsoft dit jaar hetzelfde doen. Sony zou al snel tijdens de E3 de eerste specs van de Sony PlayStation 5 presenteren. Een console die onderhand wel erg hard nodig is gezien de forse afstand tussen de Xbox One X en de PS4 Pro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.