De onderzoekers van Kantar hebben een nieuwe lijst uitgebracht van ’s werelds meest wasrdevolle merken. Een lijst waarin Google lang bovenaan heeft gestaan. Inmiddels is er een nieuwe nummer één en wel Amazon.

De Amerikaanse grootgrutter is inmiddels 315,505 miljard waard. Een getal waarin je in jouw mensenleven niet eens naartoe kan tellen vanaf nul. Zelfs niet zonder slaap. De afstand tussen de nummer twee, Apple, is best groot.

Apple is momenteel 309,527 miljard waard en dreigt zelfs weg te zakken naar de derde plaats. Google is namelijk 309,000 miljard waard. Microsoft staat met een marktwaarde van 251,244 miljard een heel stuk lager en ook de afstand tot de nummer vijf, VISA, is met 177,918 miljard groot.

Opvallend is de aanwezigheid van China in de top 10. Uiteraard profiterend van de lokale economie die flink aansterkt, en de enorme hoeveelheid inwoners in het land. Alibaba is momenteel 131,246 miljard waard en neemt de zevende positie in. Vlak daaronder staat Tencent, eveneens uit China. Overigens heeft die Chinees een flinke klap gehad. Tencent stond vorig jaar nog op nummer 5 terwijl Alibaba op nummer 9 stond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.