Huawei stelt opvouwbare Mate X smartphone uit

De Huawei Mate X zou in juni, als derde massaproductie smartphone, op de markt komen. Maar het merk heeft besloten de lancering uit te stellen. Aanleiding zijn de problemen bij concurrent Samsung.

Samsung heeft haar opbouwbare smartphone uitgesteld. Reden zijn de problemen bij de Samsung Galaxy Fold. Op het moment dat het Koreaanse merk het toestel bij journalisten in de VS aanbood, bleken de toestellen in no-time kapot te gaan. Ondanks dat Samsung aangaf het toestel zelf al goed getest te hebben op langdurig gebruik.

Huawei is van plan om extra tests te organiseren om de kwaliteit van de Mate X beter in beeld te krijgen. Onder die tests vallen in ieder geval tests met apps van verschillende ontwikkelaars. Huawei wilt zeker zijn dat de app beleving ook goed is op deze nieuwe displays. In hoeverre er extra hardware tests zijn, wordt niet duidelijk in het interview met CNBC.

Het toestel komt nu mogelijk in september. Mogelijk rond het moment dat Huawei op de IFA aanwezig zal zijn, maar nog een maand voor de verwachte presentatie van de Huawei Mate 30 series. De Huawei Mate X gaat €2.288 gaan kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram