HTC Teaser
Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC komt komende week met een nieuwe Android

Terwijl menig techblog komende week wordt overspoeld met E3 persberichten, kiest HTC juist dat moment om haar nieuwe Android smartphone te presenteren. 11 juni is de datum die de pers mag reserveren voor de grote onthulling.

Wat HTC precies gaat laten zien op 11 juni is nog onbekend, maar zeer waarschijnlijk betreft het weer een Android smartphone. HTC heeft voor dit jaar nog geen vlaggenschip Android toestel gepresenteerd. Daarmee loopt het achter op zo ongeveer al haar grote concurrenten. Het zou dus goed zijn dat het Taiwanese merk gaat verrassen. Er gaan echter geruchten dat het een middenklasse smartphone zou worden. De naam U19e valt hierbij regelmatig.

HTC Teaser

In dat geval wordt een toestel op basis van de populaire Qualcomm Snapdragon 710 chipset verwacht met waarschijnlijk 6GB werkgeheugen. Daarmee zou HTC de concurrentie aan gaan met Google’s Pixel 3a.

Bekend is ook dat HTC werkt aan een 5G Android smartphone. Die zou gepland zijn voor de tweede helft van het jaar. Mogelijk hoopt HTC die onder menig kerstboom te krijgen. Daarnaast zou HTC werken aan een nieuwe blockchain smartphone. Vooralsnog lijkt HTC de enige grote speler te zijn die smartphones op de blockchain produceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.