De eerste specificaties van de Huawei Mate30 Pro zijn gelekt. De Huawei Mate30 Pro is het eerste vlaggenschip na het handelsverbod van Amerika en zou maar zo het eerste vlaggenschip met Ark OS kunnen worden.

Display

Huawei zou opnieuw voor een display met gebogen randen kiezen. Niet alleen aan de zijkanten, maar mogelijk ook boven en onder. Het display van de Huawei Mate30 Pro zou met 6,39 inch weer een stuk groter geworden kunnen zijn. Met dunne randen rondom. Net als Samsung, zou Huawei de selfie camera in een gat in het display plaatsen. Daarmee slaat Huawei de pop-up camera voor dit vlaggenschip dus nog over, en dat is niet vreemd.

Huawei Mate30 Pro

Huawei P30 Pro Camera

Met de P series introduceert Huawei haar nieuwe Leica camera’s. Met de Mate series haar nieuwe chipsets. Dus ja, je mag dezelfde camera verwachten die nu in de Huawei P30 Pro zit.

Nieuwe chipset

En hier wordt het spannend. Krijgt Huawei het voor elkaar om, met de Amerikaanse embargo’s, chips te krijgen om een nieuwere, snellere HiSilicon chipset in elkaar te zetten. De chipsets maken de laatste jaren het grote verschil. Zo was Huawei de eerste die chipsets op 7nm leverde. Dat leverde extreme snelheden en een extreem lange gebruiksduur op ten optische van concurrenten. Deze nieuwe chipset zou naar verwachting de Kirin 985 heten.

Accu

Huawei zou opnieuw voor een 4.200mAh accu kiezen. Die is nog groot genoeg voor de prestaties die Huawei zoekt. Deze zou worden geladen met een nieuwe 55 Watt Supercharge lader. Daarbij zou mogelijk een systeem gebruikt worden dat lijkt op VOOC van Oppo, om de accu’s extreem snel geladen te krijgen. Het toestel zal ook weer reversed charging ondersteunen.

Ark OS

En dan het nieuwe Ark OS van Huawei. Het eigen besturingssysteem. Wat mag je daarvan verwachten? De kern is afkomstig van Android, maar zonder al die Goolge services. Mogelijk zal Huawei een externe app store gebruiken om apps beschikbaar te stellen. Huawei mag zelf mogelijk geen Amerikaanse apps verspreiden. Een onafhankelijke tussenpartij zou een oplossing kunnen zijn. Alles valt of staat bij het aanbieden van voldoende bekende apps. In aanloop naar de presentatie, ergens na de IFA, zal vast meer duidelijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.