GadgetGear.nl
Drive.ai bestelbus

Apple koopt drive.ai, een startup gericht op zelfrijdende auto’s

Apple heeft wederom een overname gedaan op het gebied van zelfrijdende auto’s. Apple lijfde hiervoor het bedrijf Drive.ai in. Met de overname komen de werknemers op de loonlijst van Apple.

De overname heeft volgens Axios onlangs plaatsgevonden, maar de bron weet niet hoeveel geld Apple voor de overname op tafel heeft gelegd. Toch zijn 90 mensen de laan uit gestoord. Drive.ai zou op het randje van de afgrond hebben gebalanceerd toen Apple het bedrijf overnam.

Drive.ai heeft sinds vorig jaar enkele zelfrijdende bussen rijden in de staat Texas. Drie jaar na de oprichting in 2015. Hoewel niet bekend is wat Apple exact van plan is met de overgenomen technologie en het personeel, laat het zien dat Apple nog steeds de markt voor zelfrijdende auto’s in de gaten houdt.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten