Apple koopt drive.ai, een startup gericht op zelfrijdende auto’s

Apple heeft wederom een overname gedaan op het gebied van zelfrijdende auto’s. Apple lijfde hiervoor het bedrijf Drive.ai in. Met de overname komen de werknemers op de loonlijst van Apple.

De overname heeft volgens Axios onlangs plaatsgevonden, maar de bron weet niet hoeveel geld Apple voor de overname op tafel heeft gelegd. Toch zijn 90 mensen de laan uit gestoord. Drive.ai zou op het randje van de afgrond hebben gebalanceerd toen Apple het bedrijf overnam.

Drive.ai heeft sinds vorig jaar enkele zelfrijdende bussen rijden in de staat Texas. Drie jaar na de oprichting in 2015. Hoewel niet bekend is wat Apple exact van plan is met de overgenomen technologie en het personeel, laat het zien dat Apple nog steeds de markt voor zelfrijdende auto’s in de gaten houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram