Amerikanen mogen mogelijk weer samenwerken met Huawei

Op dit moment zijn de Amerikaanse president Trump en Chinese president Xi op de G20. Een wereldtop waar volksleiders met elkaar spreken over belangrijke zaken. Tijdens deze G20 top gaf Trump te kennen ruimte te zien om de sancties tegen Huawei te verlichten of op te heffen.

Trump gaf aan een deal met China te verwachten en dat Huawei daar zeer waarschijnlijk deel van zal uitmaken. Toch benadrukte Trump ook Huawei nog steeds als een gevaar te zien. Daardoor is het onduidelijk of Trump de sancties tegen Huawei in zijn geheel zal opheffen. Huawei staat in de VS op de entities list. Amerikaanse bedrijven mogen dan ook geen apparatuur aan Huawei leveren.

Op dit moment spreken vele Amerikaanse techbedrijven zich al uit tegen de sancties van de VS. Zij vrezen een handelsoorlog en daarmee een banenverlies in de VS. Al is het maar omdat geïmporteerde goederen duurder worden. Daarnaast zijn bedrijven als Apple en Tesla afhankelijk van bepaalde mineralen die alleen maar in China gedolven worden. Een exportverbod kan dergelijke bedrijven lam leggen, zoals Trump heeft geprobeerd met Huawei.

Voorlopig blijft het bij een uitspraak van Trump. De komende weken zullen we vast meer te horen krijgen. Trump gaf eerder al een uitstel van 90 dagen. Bovendien lijken Amerikaanse Tech bedrijven mazen in de wet te zoeken om toch met Huawei te kunnen werken. Zo zouden chipsets mogelijk wel aan Huawei geleverd kunnen worden wanneer deze minder dan 25% Amerikaanse technologie bevatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.