Amazon gaat gratis films en series streamen in de EU

IMDb TV Website

Naast de publieke omroep, krijgen we dit jaar nog een grote streaming service waar we gratis gebruik van kunnen maken. Amazon gaat later dit jaar IMDb TV naar Europa brengen.

IMDb ken je ongetwijfeld als dé grootste website over films en series ter wereld. Er is geen film en geen acteur waar ze geen informatie over hebben. Zelfs over lokale producties lijken ze alle data te hebben.

Enkele jaren geleden, kocht Amazon het grote IMDb. Die site introduceerde ooit IMDb FreeDive. Het streaming kanaal dat we nu kennen als IMDb TV. Netflix, Amazon Prime, Kijk, Videoland en andere diensten laten je per maand betalen. Daarnaast zijn er diensten als Pathé die je eventueel per vertoning laten betalen. IMDb doet het anders. Daar gaat de vergoeding via ouderwetse reclame inkomsten. Uiteraard krijg je daarbij wel wat oudere titels om uit te kiezen, maar het assortiment is toch gigantisch. Dit door overeenkomsten met onder anderen Sony Pictures, MGM en Warner Bros.

Om gebruik te maken van IMDb TV, gebruik je de Amazon Prime video app of een Fire TV box.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

IMDb TV Website
Arjan Olsder

Arjan Olsder