GadgetGear.nl

Sony en Microsoft gaan samen in cloud gaming

De console war tussen Sony en Microsoft lijkt wat te verzachten. De twee hebben aangekondigd te gaan samenwerken op het gebied van gaming infrastructuur, halfgeleiders en AI.

Zo lijkt Sony onder anderen van plan om haar game streaming platform op basis van het Microsoft Azure platform te laten draaien. Letterlijk hebben ze aangekondigd huidige en toekomstige mogelijkheden te onderzoeken voor het Microsoft Azure platform in combinatie met het streamen van games en andere content.

Met de samenwerking van de twee, wordt het waarschijnlijk interessanter voor game ontwikkelaars om ook voor Microsoft Azure te kiezen. Amazon AWS stelt zich al langer open voor gamer ontwikkelaars en ook Google Stadia probeert haar infrastructuur aan game studios te slijten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten