Sony en Microsoft gaan samen in cloud gaming

De console war tussen Sony en Microsoft lijkt wat te verzachten. De twee hebben aangekondigd te gaan samenwerken op het gebied van gaming infrastructuur, halfgeleiders en AI.

Zo lijkt Sony onder anderen van plan om haar game streaming platform op basis van het Microsoft Azure platform te laten draaien. Letterlijk hebben ze aangekondigd huidige en toekomstige mogelijkheden te onderzoeken voor het Microsoft Azure platform in combinatie met het streamen van games en andere content.

Met de samenwerking van de twee, wordt het waarschijnlijk interessanter voor game ontwikkelaars om ook voor Microsoft Azure te kiezen. Amazon AWS stelt zich al langer open voor gamer ontwikkelaars en ook Google Stadia probeert haar infrastructuur aan game studios te slijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events