Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de OnePlus Bullets Wireless 2 Black met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede klankopbouw
  • Fijne pasvorm
  • Weinig last van windruis
  • Gemakkelijk schakelen tussen smartphone en computer


Ze zijn drie tientjes duurder dan de voorganger. Met de OnePlus Bullets Wireless 2 Black probeert OnePlus personal audio naar een hoger niveau te tillen. Maar is dat die drie tientjes waard?

Unboxing

De verpakking van de OnePlus Bullets Wireless 2 Black lijkt een beetje op die van de OnePlus Bullets Wireless 2 Black. Er is veel aandacht voor het uitpakken van de headset. Mooie papiersoorten, leuk ontwerp. Hier is een complimentje echt wel op de plaats. Weinig personal audiofabrikanten pakken dit zo goed aan als OnePlus.

In de verpakking vinden we meer dan alleen de headset. OnePlus verpakt er ook een kleine USB-A naar USB-C kabel bij en een siliconen hoesje. Handig!

Unboxing Review OnePlus Bullets Wireless 2

Tijd om onze mening te geven over de #OnePlus Bullets Wireless 2. Een nieuwe #bluetooth #headset die is #uitgepakt en #getest door Arjan.

Geplaatst door GadgetGear op Maandag 27 mei 2019

Installatie

Heb je een OnePlus 5 of nieuwer, hoef je de oordopjes van de headset alleen maar van elkaar te trekken. De OnePlus smartphone gooit meteen een notificatie op het display om snel een koppeling tussen de twee te maken. Voor andere apparaten is het een kwestie van een bluetooth koppeling maken via het bluetooth menu.

Ontwerp

Met het ontwerp van de eerste generatie draadloze bullets oordopjes, leken deze echt nog op 9mm kogels. Met de Wireless week het ontwerp al stevig af. Met de OnePlus Bullets Wireless 2 Black is de originele kogelvorm totaal niet meer te herkennen. Toch ben ik wel heel blij met de aanpassingen die nu zijn gedaan.

Met name tijdens het fietsen, wist de vorige generatie aardig wat windruis te creëren. Erg irritant, al moet je misschien geen oordopjes dragen tijdens het fietsen ;-). Met deze nieuwe OnePlus Bullets Wireless 2 Black is de windruis die je hoort echt minimaal. Het draagcomfort blijft heel hoog met deze headset.

Bediening

Je kunt de OnePlus Bullets Wireless 2 Black op twee manieren bedienen. Natuurlijk krijgt je de afstandsbediening aan de kabel en de knop in de hals. Maar er is nog een geheim knopje. Dit is een magnetische knop in de oordopjes. Wanneer je deze op elkaar laat sluiten, stopt de muziek. Wanneer je ze van elkaar af trekt, gaat de muziek verder. Dat wil zeggen, dit is app afhankelijk.

De knop in de hals is niet alleen de power knop. Je kunt deze headset namelijk aan twee apparaten tegelijk koppelen. In mijn geval de OnePlus Pro 7 en mijn Apple MacBook. Door twee keer snel op het knopje in de hals te drukken, schakel je van het ene apparaat naar het andere. Zo kun je het ene moment genieten van een hi-res stream op je MacBook en het andere moment een zakelijk gesprek over je smartphone voeren.

Geluid

Waar zitten die drie tientjes verschil in? Wie de twee generaties draadloze oordopjes naast elkaar legt, zal in eerste instantie niet heel veel verschil zien. Wanneer het om het geluid gaat, zijn de aanpassingen wel heel duidelijk.

OnePlus Bullets Wireless 2 In het oor

 

aptX HD

Wanneer je via bluetooth verbonden bent, zorgt Qualcomm aptX er al jaren voor dat je een hoge kwaliteit stream luistert. Met aptX HD ondersteuning ga je nog een flink niveau hoger zitten. Hier moet je echt audiofiel zijn om te vinden dat een vaste draad naar de smartphone nog iets toevoegt in het geluid. Perfect! De headset kan ook overweg met Bluetooth 5.0. Daarmee is het bereik van de headset ook ineens enorm vergroot.

Nieuwe driver opbouw

Ook nieuw, is de opbouw van de drivers in deze headset. De OnePlus Bullets Wireless 2 Black beschikt over de combinatie van twee gebalanceerde knowles srmatuur drivers in combinatie met een enkele 10mm driver per oor. De main driver lijkt wat bass heavy te zijn. Iets dat we veel zien om een warm geluid neer te zetten. Dit wordt dan weer gecompenseerd door de armatuur drivers. Die zorgen voor de details in het geluid.

QualComm cVc

Helaas bevat de headset geen ruisonderdrukking voor geluid over de oordopjes. Wellicht zien we dat in een volgende generatie die dan weer iets duurder mag zijn. Wat we wel zien is ruisonderdrukking op de microfoon. Onze gesprekspartners geven aan het stemgeluid erg goed te vinden.

Warp Charge ondersteuning

Wie later deze week de OnePlus 7 Pro review leest, zal alles lezen over Warp Charge ondersteuning. Warp Charge is de nieuwe 30 Watt laadtechniek van OnePlus. Ook deze headset biedt ondersteuning voor de Warp Charge lader en kun je natuurlijk met dezelfde USB-C kabel laden.

Op een volle accu zegt OnePlus dat de OnePlus Bullets Wireless 2 Black het 14 uur vol moeten houden. In onze test komen we ook rond de 14 uur uit. Het is natuurlijk sterk afhankelijk van het volume. Hoe liever je voor je oortjes bent, hoe langer de accu meegaat.

Is jouw headset leeg, dan kun je deze met Warp Charge erg snel opladen. Met 10 minuten aan de lader gaat deze zo’n 10 uur mee. Met zo’n 20 minuten is de headset vol. Al met al is het uithoudingsvermogen en is de laadsnelheid zo ongeveer verdubbeld.

Google Assistant

Tenslotte bevat de OnePlus Bullets Wireless 2 Black nog ondersteuning voor Google Assistant. Het is een kwestie van de powerknop ingedrukt houden en daarna zeggen wat je wilt. Top!

Conclusie: OnePlus Bullets Wireless 2 Black

De tweede generatie draadloze oordopjes van OnePlus is ineens een flink stuk duurder. Hoewel we gewend zijn niet teveel te betalen bij OnePlus, levert het merk hier toch echt naar verwachting. De nieuwe opbouw van de drivers alleen is het geld al waard. Daarnaast is de extreem korte laadtijd een stukje luxe waar je wel heel snel aan went.

1 REACTIE

  1. Ik vraag me twee dingen af. Ten eerste, is een optie met een nek-band nog wel van deze tijd? Ik snap dat deze Bullet Wireless 2 goedkoper zijn dan de airpods, maar ik zie op youtube ook opties van partijen als Sabbat die zeer positief besproken worden en wèl volledig draadloos zijn waarbij niet de opmerking gemaakt wordt dat het ‘voor een volledig draadloos setje’ is. Zit het voordeel van een nekband puur in de batterijduur? Of gaat het echt om een stukje geluidskwaliteit die echt hoger ligt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.