Review: OnePlus 7 Pro blijkt ultieme gaming phone

OnePlus 7 Pro

Wie ons een beetje volgt, weet dat we gek zijn op gaming phones. Van de goedkope Honor Play tot aan de beroemde Razer Phone 2 en Asus ROG Phone. We hebben ze allemaal bespeeld. Met de OnePlus 7 Pro zien we een nieuwe speler op de markt die zich op dit moment de grote winnaar mag noemen.

Unboxing

Het uitpakken van een OnePlus smartphone is keer op keer een feestje. Zo ook nu weer. De verpakking is mooi en onderstreept op letterlijk ieder moment dat OnePlus haar community op 1 zet. Niet alleen op print, maar ook in de volledigheid van de verpakking. Je krijgt namelijk het volgende;

 • OnePlus 7 Pro
 • Screenprotector (zit er al op)
 • Transparante backcover
 • SIMtool
 • Documentatie
 • USB-A naar USB-C kabel
 • 30 Watt Warp Charge lader
 • OnePlus sticker

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/809156339455819/

Design

Qua design is de OnePlus 7 Pro echt weer even wat anders. Dit komt voornamelijk door de nieuwe pop-up camera die in het toestel zit. Deze schuift bij selfies omhoog en is een stuk subtieler dan dat van de Oppo Reno.

De achterkant van de Nebula Blue is mooi gematteerd en netjes van glas. Donkerblauw loopt over in lichtbouw, of andersom. Het middelpunt op de achterkant is de triple camera opstelling. Daarover later meer. Daaronder zit nog een dual-LED flash.

Knopjes

Voor wie OnePlus nog niet kent, OnePlus zet al jaren een knopje extra op haar Android smartphones. Nouja, een schuifje. Een schuifje waarmee je gemakkelijk het ringtone volume aanpast. Van vol volume naar alleen trillen en helemaal stil. En dat is super handig.

QHD+ Fluid AMOLED Display

En dan komen we aan bij de eerste echte wouw. Namelijk het display. Het display noemen ze een Fluid Amoled. Waar het eigenlijk voor staat is dat het een Amoled met een 90Hz snelheid. Voor gamers, maar eigenlijk voor iedereen is dat echt top.

Alles dat op het scherm gebeurt, gebeurt met een enorme soeplesse. Alleen al door de soepelheid waarmee het display animaties neerzet, voelt het toestel echt enorm snel aan.

Het display heeft een resolutie van 516 pixels per inch en buigt aan de randen om. Jawel, de eerste keer voor OnePlus dat we een gebogen display krijgen.

OnePlus 7 Pro Display

Vergelijken we deze smartphone met de Razer Phone 2, het enige andere 90Hz display toestel in Nederland, is OnePlus al snel de betere. De OnePlus 7 Pro gebruikt AMOLED in plaats van een Sharp IGZO LCD. Asus gebruikt in haar ROG Phone een 120Hz AMOLED display. Daar kan OnePlus nog niet aan tippen, maar het verschil tussen 90Hz en 120Hz is niet heel duidelijk zichtbaar.

Bovendien wint OnePlus het toch in de kleurruimte. Waar de ROG Phone met HDR overweg kan, kan de 7 Pro al met HDR10+ overweg. Voor films en series, ook op Netflix, is HDR10+ de toekomst. Beiden maken overigens gebruik van de DCI-P3 kleurruimte. Het fijne hiervan is dat, wanneer je een foto maakt, het resultaat ook echt is wat je op dat moment op het display ziet. Je krijgt dus niet de opgeblazen contrasten en kleuren die je van Samsung gewend bent. Het voordeel is dat de uiteindelijke foto op een ander display of op print niet tegenvalt. Het display is gewoon heel betrouwbaar.

Specs & benchmarks

Qua specs is het een gelopen race tussen de drie, en wel voor OnePlus. Met de Qualcomm Snapdragon 855 chipset in combinatie met 12GB werkgeheugen en het lichte Oxygen OS, is de OnePlus een duidelijke winnaar. Gamers krijgen ook nog eens de snelle Adreno 640 GPU. Daar komt nog eens bij dat OnePlus gebruik maakt van het zeer snelle LPDDR4 werkgeheugen. Voor het opslaggeheugen wordt voor extreem snelle UFS 3.0 geheugen gekozen met twee lanes. OnePlus doet er alles aan simpelweg de snelste te zijn. Dat levert ook heel mooie benchmarks op.

OnePlus heeft niet bezuinigd op de chipset. Je krijgt netjes USB-C in combinatie met USB 3.1. Bestandsoverdracht gaat dus als een dolle. Daarnaast heeft OnePlus een 10-laags koeling op basis van grafeen toegevoegd aan de smartphone. Daarmee kan het toestel erg goed haar warmte verdelen tijdens het gamen. Dat levert langer, betere prestaties op.

Draadloos

De chipset ondersteunt 4G LTE met een maximale downstream van 1.2Gb/s. Er is ondersteuning voor dual-band WiFi met 2×2 MIMO. Bluetooth 5.0 is aanwezig met NFC en ondersteuning voor aptX HD. Dat laatste is zeker fijn wanneer je de OnePlus Bullets Wireless 2 headset mee besteld. Voor de plaatsbepaling maakt OnePlus gebruik van GPS (VS), Glonass (RU), Beidu (CN), SBAS (JP) en Galileo (EU).

Android met Oxygen OS

Na updates draait onze OnePlus op Android 9 in combinatie met Oxygen OS 9.5.5. Mooi om te zien is hoe OnePlus de mensen achter Oxygen OS persoonlijk bedankt wanneer je op details drukt. Ook hier onderstreept OnePlus weer dat het geheel echt een community dingetje is.

Oxygen OS bevat zeer veel leuke details. Bijvoorbeeld hoe het toestel met notificaties omgaat. Maar ook een blauwe gloed onder de pop-up camera wanner deze omhoog komt. Erg leuk! Heb je nog een leven naast dat met jouw partner, bevat Oxygen OS zelfs een optie om apps te verstoppen. Zo voorkom je dat jouw partner ineens in jouw Tinder of Grinder begint te klooien. Ook handig is de parkeeroptie. De OnePlus 7 Pro onthoudt dan waar jij jouw auto hebt neergezet. Top!

Vingerafdruksensor

De vingerafdruksensor is onder het display geplaatst. Met de OnePlus 6T zagen we één van de eerste smartphones met deze optie. Die vingerafdrukscanner was al vlot, maar deze is snel. Top!

Geluid

De OnePlus 7 Pro is voorzien van stereo speakers. Deze zijn Dolby Atmos gecertificeerd. Het geluid uit de speakers is hard genoeg, maar vooral enorm zuiver. Het is bijzonder hoe scherp de speakers details in het geluid neer weten te zetten. Echt enorm prettig tijdens het kijken van films en series.

Zoals aangegeven kun je geluid streamen via Qualcomm aptX HD. Zo ongeveer het beste formaat dat we nu kennen, met een veel hogere resolutie dan CD kwaliteit. Ook ondersteuning voor hi-res audio is aanwezig.

Pop-up selfie camera

Ga je selfies nemen, krijg je van OnePlus een 16 megapixel beeldsensor voorop. Deze kan overigens ook gebruikt worden voor face unlock. OnePlus heeft ervoor gekozen een pop-up camera te gebruiken. Hierdoor heb je geen inkeping of gat in het display. Laat je het toestel vallen, trekt het toestel de camera snel naar binnen. Handig!

OnePlus 7 Pro Pop-up Camera

De camera heeft een diafragma van f/2.0. De lens is met 25mm een mooie groothoek. Met een pixelmaat van 1.0µm is hij ook mooi scherp en lichtgevoelig. Ga je in het donker selfies schieten, gebruikt het toestel het AMOLED display als flitser. Die wordt dan helder wit.

Triple Camera

Achterop zit een triple camera. De main camera noemt OnePlus haar Ultra-Clear camera. OnePlus doelt daarmee op de Sony IMX586 beeldsensor van 48 megapixels in combinatie met een 7 elementen tellende lens van plastic. De beeldsensor meet ½ inch groot. Het diafragma staat op f/1.6 en de pixels zijn met 1.6µm lekker groot. Dit is belangrijk voor de lichtgevoeligheid van de camera.

OnePlus 7 Pro Triple Lens Camera

Naast de 48 megapixel main camera, krijg je ook een 16 megapixel f/2.2 13mm groothoek vamera en een 8 megapixel 78mm f/2.4 telelens. Zoals je in ons testmateriaal kunt zien, zijn deze twee lenzen heel wat minder lichtgevoelig. Hierdoor krijg je sneller last van beeldruis en verlies van scherpte.

De camera’s maken gebruik van optische beeldstabilisatie en ook van laser autofocus en PDAF om scherp te stellen. Film of fotografeer je in het donker, dan is er een duo-tone LED flitser achterop.

Filmen met de OnePlus 7 Pro

We hebben ook gefilmt met de OnePlus 7 Pro. De selfie camera kan filmen op FullHD resolutie met 30 frames per seconde. Er zijn merken die 4K op de selfie camera leveren, maar OnePlus slaat die optie nog even over. Voor het gros van de gebruikers zal dat prima zijn.

Op de andere camera’s kan 4K 30fps worden gefilmd. In FullHD kun je strakke slow-motion opnamen maken tot 240 beelden per seconde. In 720p ga je zelfs tot 480 fps. De 960fps van Samsung en Huawei laat OnePlus nog even links liggen. Die toestellen kunnen dat ook maar heel kort volhouden terwijl je met de slow-motion modus op de OnePlus lekker lang kunt blijven filmen.

Helaas moesten we de video van de camera test op een MacBook Pro monteren. Die kon niets met de bestanden van de slow-motion opnamen. Die zitten dus niet in de camera test. Erg jammer want die waren erg mooi.

Kijken we naar het beeld, dan zie je duidelijk waar we de zoom camera hebben gebruikt. Hier zien we echt een enorme toename qua beeldruis. Maar… met software updates is OnePlus de camera keer op keer nog aan het verbeteren en maken ze ook enorme stappen. Over een paar maanden gaan we gewoon nog een keer een cameratest opnemen. Voor nu kunnen we zeggen dat de camera’s zeer goed zijn, maar niet heel bijzonder.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/2341161315972839/

Warp Charge 3.0

De OnePlus 7 Pro is voorzien van Warp Charge 30. Dat wil zeggen dat de smartphone met 30Watt kan opladen. Daarmee is de 4.000mAh accu vlot gevuld. Het laden van de smartphone gaat 38% sneller dan bij haar voorganger. Zeker wanner je de smartphone regelmatig leegtrekt op jouw games, is dit wel een heel fijne feature. Game je niet teveel, kun je het trouwens anderhalve dag volhouden met deze smartphone. Top!

Wat krijg je niet

Dan zijn er een paar dingen die je niet krijgt van OnePlus. De OnePlus 7 Pro is niet waterdicht. Hoewel de achterkant van glas is, is er geen ondersteuning voor draadloos laden. Met name dat laatste is wel een dingetje bij OnePlus. Daar vinden ze draadloos laden een tè langzame manier van laden.

Conclusie: OnePlus 7 Pro

Ja, deze is voor de gamers, maar ook voor iedereen die gewoon de snelste Android smartphone in Nederland zoekt. De OnePlus 7 Pro blaast letterlijk iedereen uit het water. Qua camera’s zit OnePlus op het niveau van de laatste Samsungs. Niet heel bijzonder, maar wel heel erg goed. Verslavend is echt het display. Zeker wanneer je, zoals mij, een echte liefhebber bent van films en series. Die ervaring is ongeëvenaard!

OnePlus 7 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Waanzinnig snel
 • Waanzinnig display
 • Enorm handige pop-up camera
 • Zeer snelle vingerafdrukscanner onder het display

THE BAD

 • Camera's zijn wel goed, maar kunnen nog wat werk gebruiken
 • Niet waterdicht
 • Geen draadloos opladen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

OnePlus 7 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com