Review: Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De VS mag dan niet happy zijn met Huawei, met de Huawei P30 Lite hebben de Chinezen toch een heel degelijke smartphone voor een laag bedrag in de markt gezet. En daar worden we hier op de redactie wel happy van 😊

Unboxing

In de verpakking van de Huawei P30 Lite geen verrassingen. Het toestel, sim tool, USB lader en USB kabel zijn allemaal aanwezig. Achteraf vonden we zelfs nog een headset in het doosje, wat we toch echt zien als een overbodige extra. Een screenprotector zit al op het toestel.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/374489186501655/

Design

Qua design past de Huawei P30 Lite helemaal binnen de familie. De achterkant is horizontaal geplaatst en de triple camera valt duidelijk uit. Overigens heeft deze wel een flinke camera bump. Dat is het hoogteverschil tussen de lenzen en de rest van de achterkant van het toestel.

De achterkant en het frame zijn van plastics gemaakt, maar zien er wel premium uit. We hadden niet anders verwacht op dit prijspunt.

Display

Meer budget is in het display gaan zitten. Een keurig IPS display met een druppelvormige inkeping en een nog relatief smalle rand. De hoeken van het display zijn afgerond. Het display heeft een doorsnede van 6,15 inch.

De kijkhoek van het FullHD+ display is erg groot. Dit is erg prettig wanneer anderen met je mee moeten kijken, maar ook wanneer je het toestel gebruikt als het op tafel ligt. De kleuren zijn ook redelijk neutraal. Dus wanneer je een foto of film maakt, zie je meteen het eindresultaat. In de volle zon mag de lichtopbrengst iets hoger, maar buiten direct zonlicht, presteert het toestel echt prima.

Chipset

De Huawei P30 Lite wordt geleverd in een 4GB/128GB uitvoering. Dat wil zeggen dat je een heel nette 4GB werkgeheugen krijgt. Je kunt met een microSD kaart nog eens 128GB opslagruimte toevoegen aan het systeem. Daarnaast krijg je een zeer royale 128GB opslagruimte. De 4GB werkgeheugen zorgt, in combinatie met de HiSilicon Kirin 710 chipset voor vlotte wisselingen tussen apps. Sterker nog, het toestel voelt nergens langzaam tenzij je echt zware apps gaat gebruiken.

De Kirin 710 is een octa-core chipset. Dit wil zeggen dat de chipset over 8 processorkernen beschikt. Vier op 2.2GHz en vier op 1.7GHz.

Gamers een toch ook best aardige Mali-G51 MP4 GPU. Daarnaast heeft Huawei de GPU Turbo 2.0 technologie van Honor geleend. Daarmee krijgen games een extra boost.

Android

Huawei voorziet de Android 9 installatie op het toestel van EMUI 9. Dit is haar eigen grafische interface. Daarmee is het mogelijk om alle apps en widgets op het homescreen te verzamelen, maar ook om een app drawer te gebruiken zoals bij het gros van de Androids. EMUI levert een brede hoeveelheid handige apps van Huawei mee, maar ook bloathware zoals de booking.com en Amazon apps.

48+2 MP Main dual-camera en 8 MP Groothoek

De main camera van de Huawei P30 Lite heeft een resolutie van 48 megapixel. Deze krijgt ondersteuning van een 2 megapixel diepte camera. Hueawei biedt 2x zoom aan op het toestel, maar feitelijk gaat het om het croppen van een foto in plaats van het daadwerkelijk vergroten.

De derde camera achter, is een 8 megapixel groothoek camera. Hiervoor schakel je dus naar een andere lens. Deze overschakeling verloopt lekker vlot. Foto’s van deze lens zijn ook behoorlijk goed van kwaliteit. De groothoek heeft een beeldhoek van 120 graden.

Voor selfies krijg je nog eens 24 megapixels. Ook deze camera is gewoon goed. Voor alle camera’s geldt dat je in het donker wel snel last hebt van beeldruis. Daar zit ongetwijfeld een flink deel van de besparing waardoor dit toestel relatief goedkoop kan worden aangeboden.

Video’s schieten

Filmen doe je in maximaal FullHD+ op 30 frames per seconde of FullHD op 60 frames per seconde. Je kunt beide camera’s achterop hiervoor gebruiken. Voor film je met maximaal FullHD op 30 frames per seconde.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/2213293745423897/

AI Camera

Huawei voorziet de Huawei P30 Lite van haar AI Camera technologie. Deze herkent 22 scenes en zal automatisch de beste instellingen voor de foto proberen te vinden. Deze 22 scenes zijn verdeeld over 8 categorieën zoals podium, strand en sneeuw.

Biometrische beveiliging

De Huawei P30 Lite kan voorzien worden van biometrische beveiliging. Dit kan via de selfie camera met gezichtsherkenning, maar ook met de vingerafdrukscanner achterop.

Accu

De vlaggenschip lijn van Huawei staat inmiddels bekend om haar extreem goede accuduur. Met de Huawei P30 Lite is dat niet anders. De 3.340mAh accu houdt het toch ruim anderhalve dag vol bij ons. Met de 18 Watt QuickCharge lader is het toestel redelijk vlot op te laden. Huawei gebruikt bij dit toestel USB-C.

Conclusie: Huawei P30 Lite

De Huawei P30 Lite blijft ruim onder de €400. Voor dat geld krijg je een toestel dat op twee fronten echt weet op te vallen. De Huawei P30 Lite heeft een behoorlijk fijn LCD display, maar ook een behoorlijk goede camera. Voor de prijs die Huawei voor het toestel praat, krijg je dus echt een heel fijne Android in handen.

Huawei P30 Lite kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, complete levering
  • Reageert lekker vlot
  • Ziet er heel net uit
  • Camera's presteren goed voor het prijssegment
  • Goed display

THE BAD

  • Plastic achterkant
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram