Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Huawei Headphone Jack Adapter met 5 sterren.

The Good
  • Leuk ontwerp
  • Geen latency


Tegenwoordig zijn ze broodnodig, vooral wanneer je een duurdere smartphone hebt. USB-C naar 3,5mm audio converters. Soms krijg je ze bij jouw smartphone, maar steeds vaker niet. Huawei levert nu de Huawei Headphone Jack Adapter als optie.

Waarom is dit een item om te reviewen? We hebben de laatste maanden heel wat van deze adapters langs zien komen. Wat opvalt is dat er enorme kwaliteitsverschillen tussen de adapters zijn.

Unboxing

De unboxing van deze adapter is niet heel spannend. Het snoertje zit in het doosje en dat is het. Meer heb je ook niet nodig. Overigens is het wel een heel mooi doosje.

Huawei Headphone Jack Adapter USB-C to 3.5mm Verpakking

Design

Qua design zien we het stekkertje dat we al een aantal keer bij de smartphones hebben zien zitten. Huawei houdt standaard vast aan wit, en dit is ook nu weer het geval. Beide pluggen zijn netjes aangesmolten en hoogglans afgewerkt. Op de USB-C plug staat het Huawei logo.

Huawei Headphone Jack Adapter USB-C to 3.5mm

Kwaliteit

Eigenlijk kennen we deze adapters al langer op de redactie. We gebruiken ze regelmatig voor hoofdtelefoon tests, maar ook voor microfoons wanneer we video’s schieten met Android smartphones. De latency is bij deze adapters vrijwel aanwezig. Vooral bij het opnemen van audio is dit enorm belangrijk. Anders zie je filmpjes van ons waarbij de spraak niet overeenkomt met de bewegingen van onze lippen.

Huawei Headphone Jack Adapter USB-C to 3.5mm met Huawei P30 Pro

Conclusie: Huawei Headphone Jack Adapter

Heb je een smartphone zonder hoofdtelefoon aansluiting, dan is deze adapter van Huawei heel fijn om mee te werken. De signaalomzetting gebeurt vrijwel zonder vertraging en dat is precies wat wij willen zien bij dit soort kabels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.