Bas
Bas

Review: Grizzly Grills Kamado Large

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie afwerking
  • Kwaliteit
  • Goed formaat

THE BAD

  • .

Grizzly Grills Kamado Large

Het voorjaar breekt weer aan, iedereen uit zijn winterslaap hier is de Grizzly Grills Kamado Large. In samenwerking met 200Fahrenheit testen wij deze keer de allernieuwste kamado van Grizzly Grills. De vogels fluiten, de zon schijnt, de mooiste tijd van het jaar BBQ!

Grizzly Grills:

Grizzly grills is een relatieve nieuwkomer op de Nederlandse markt, echter maken zijn als sinds lange tijd hoogwaardige BBQ’s. De fabrikant maakt bij de productie alleen maar gebruik van duurzame materialen en geeft tien jaar garantie op het gebruikte keramiek. Op dit moment bieden zij twee kamado’s aan de Large en de compact. Ook hebben zij twee mooie pelletgrills in de aanbieding voor het betere grill en rookwerk.

Grizzly Kamado Unboxing:

Deze Large kamado wordt voor je deur gezet op een pallet, althans de stevige doos (die nu dienstdoet als fort van de kinderen) is op zo een wijze gemaakt dat dit van zichzelf een pallet is.
Zorg dat je wat vrienden hebt om deze kamado naar binnen te tillen het geheel weegt zo een 60 kilo.
In de enorme box vinden we uiteraard de BBQ zelf alsmede diverse opzet en hulpstukken. In de video hieronder laten we zien wat je allemaal in de doos vindt.
De Grizzly wordt geleverd met de volgende accessoires:

– 2 x half ronde grillroosters
– 2 x half ronde plate setters
– Chip feeder tool
– Aspook

Assemblage:

Oké dit is een tweeledig verhaal, het in elkaar zetten van het onderstel is een eitje, ook het toevoegen van de plankjes en de hendel is echt kinderspel. Dit mede mogelijk gemaakt door de bijgeleverde steeksleutels. Het enige wat je zelf nog even moet pakken is een kruiskopschroevendraaier voor de schroeven in het onderstel.

Daarna wordt het tijd om de plaatselijke spierbundel te vragen of hij gezellig wat komt eten, want de Grizzly L in het frame tillen is geen klusje voor één persoon.

Grizzly Ontwerp:

De Grizzly heeft het bekende Kamado ontwerp met een paar leuke toevoegingen. Allereest is daar de kleur, deze kamado is namelijk een mooie donkere kleur grijs. Dit gecombineerd met het gepoedercoate zwarte onderstel zorgt voor een mooie chique verschijning.
De wielen van deze BBQ zijn extra groot uitgevoerd en voorzien van extra veel rubber voor het gemakkelijk rollen van deze zware gigant. Een groot pluspunt in het ontwerp is de scharnier voor de deksel, deze is van een zware kwaliteit en voorzien van veren. Ook is deze net als de banden om de BBQ uitgevoerd in RVS.
Tevens is de Grizzly voorzien van een aparte opening om houtsnippers in te werpen tijdens het roken, dit doe je met de bijgeleverde chipfeeder tool.
De kamado in kwestie is 130 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 55 centimer, met recht een Large kamado.  Tevens zijn twee van de vier wielen voorzien van remmen, echter ten opzichte van veel andere kamado’s zijn deze een stuk steviger uitgevoerd en door het formaat makkelijk met de voet te bedienen.
De gebruikte materialen en doen standaard 10! Jaar garantie zorgen al met al voor een mooie aanwinst voor menig achtertuin.

Accessoires:

De Grizzly wordt geleverd met de hierboven al even beschreven chipfeeder tool, maar hij heeft nog meer verassingen voor je in petto. Zoals veel kamado’s heeft ook de Grizzly een deflector plate (plate setters) echter bestaat deze bij dit model uit twee delen die beide halfrond zijn. Ook het 57CM grillrooster bestaat uit twee halve cirkels. Het idee hiervan is dat je op twee niveaus kan grillen en de helft van je grillzone door de deflector plate indirect kan houden. Of dit werkt? Dat lees je later…

Als laatste zit er een aspook bij om het  as uit de kamado te kunnen verwijderen, dit model hebben we vaker gezien en werkt naar behoren.

Xapron en Beef&Steak Fun Things:

Hoe kan je BBQ’en zonder er een zooitje van te maken? Natuurlijk met een stoer lederen schort, en niets zegt kwaliteit als het Xapron schort wat zij ons geleverd hebben. Voorzien van een eigen opdruk ben je helemaal klaar voor een vlekvrije en optimale grill ervaring.

BBQ zonder vlees? Dat kan natuurlijk echt niet, daarom verzorgt Beef&Steak al sinds lange tijd de tests van debestebbq.nl, dit jaar hebben zij gekozen voor een speciaal debestebbq.nl proefpakket. Dit pakket voorzien van saté, hamburgers, heerlijke worsten en moinkballs moet je een keer geprobeerd hebben. Ook hier laat kwaliteit zich niet verloochenen.

Grizzly Kamado large Grilling:

Dan is het tijd voor het moment suprême, voor de eerste de gigant aanzetten. Uiteraard voor de geoefende BBQ’er gebruiken gewoon de bekende starter om gang in de kolen te krijgen. Wij hebben vandaag gekozen voor het gebruik van één van de twee deflector plates om een indirecte zone te creëren.  Het geheel zet je makkelijk op door het Multi Level Cooking system, dit is het rek samen met de plate setters (deflector plates) en de halve roosters. Je kan door de slimme opbouw van het systeem kiezen voor twee verschillende hoogtes van de grillplaat. Je kan dus één laag rooster hebben en de andere hoger. Zo creer je makkelijk diverse zones in je grill om diverse etenswaren tegelijkertijd te kunnen bereiden.

Zodra het houtskool (gebruik nooit briketten in een Kamado!!) op temperatuur is gieten we deze in de keramische vuurbak, de Grizzly is dan ready to go. De benodigdheden voor het grillen kun je gemakkelijk neerleggen op één van de twee beschikbare bamboe opklaptafels die je aan de zijkant van de Grizzly kan bevestigen.
Het grillen gaat zoals verwacht heel gemakkelijk, door de halve koude zone die we hebben gecreëerd hebben we veel flexibiliteit tijdens het grillen.
De heerlijke stukken vlees van Beef&Steak worden eerst indirect goed verwarmt en daarna boven het directe vuur krijgen ze een mooie kleur.
Het grote voordeel van een kamado is natuurlijk dat deze de warmte lang vast houdt en de hitte goed te reguleren is. De nomex/kevlar afsluitingen en de toegevoegde chipfeeder zorgen bij dit model voor een optimaal rendement. Het roken en slow cooken op deze Grizzly mag dan ook geen enkel probleem zijn.

Na het BBQ’en.

Vreselijk, de welbekende schoonmaak….Echter met een kamado als deze valt dit allemaal behoorlijk mee. Nadat je klaar bent met het bereiden van je gerechten is het van belang de kamado flink op te poken, het liefste zo hoog als veiligheidshalve kan (tip: Lees de zeer goede Nederlandse handleiding) daarna is als de BBQ is afgekoeld het schoonmaken van het rooster met een staalborstel een stuk gemakkelijker. Het overschot aan as kan je met de slimme aspook zo onderuit de Grizzly in een emmertje vegen. Eventuele niet opgebrande kolen kan je zo weer hergebruiken.

Conclusie:

De Grizzly Kamado Large is een kamado met een vormfactor die we natuurlijk ondertussen allemaal goed kennen. Het verschil bij dit soort grills zit hem in de belangrijke details. Grizzly is hier met deze kamado zeer goed in geslaagd, het formaat, onderstel en kwaliteit zijn allemaal zeer goed in orde en uitstekend te noemen. De kleurstelling is zeer chique en valt nergens uit de toon. Echt innovatie vinden we eerlijk gezegd niet, echter moet je je afvragen of Grizzly dit ook moet willen. Wat ze gedaan hebben is misschien nog wel slimmer, een goed product nog beter maken.

 

 

 

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Grizzly Grills

Eén reactie

  1. Kan je me ook aangeven wat het gewicht is van een medium.

    Hij moet naar de eerste verdieping.

    Op mijn leeftijd heb je niet veel vrienden die op de sportschool zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.