Review: AquaPurr Ec, stromend vers water voor de kat

Katten drinken graag stromend water. Dat zit in hun natuur. Fonteinen circuleren hetzelfde water en lijken een oplossing. Wat als de kat zelf de kraan aan kan zetten en zo altijd vers water heeft? AquaPurr maakt dat mogelijk.

Een kat drinkt nooit warm, oud, vies water. De evolutie zorgt er voor dat katten zichzelf beschermen door zoveel mogelijk water wat stroomt te drinken. Net als voor mensen is het voor huisdieren erg belangrijk om vooral genoeg te drinken. Kattenliefhebbers kennen vast wel het effect van de kat die op het aanrecht springt zodra het geluid van de stromend kraanwater klinkt. De hele dag de kraan laten druppelen is geen optie. Een alternatief lijken de fonteintjes die op stroom of batterijen werken. Eigenlijk circuleren deze hetzelfde water steeds. De kat trapt er in, maar het water wordt er niet gezonder door. Een Willie Wortel in de Verenigde Staten heeft er de oplossing voor gevonden; de AquaPurr. Een kraan die aangaat met een nabijheidsensor. Komt de kat in de buurt, dan komt er een stroompje water uit de kattenkraan. Het klinkt ingewikkeld en lijkt ook een hele installatieklus. In de praktijk blijkt de AquaPurr net zo effectief als eenvoudig in gebruik als installatie.

Installatie

Binnen een paar dagen na onze bestelling was de zending al binnen. Inclusief een briefje van de uitvinder met zijn email en telefoon om vooral contact op te nemen bij vragen. Natuurlijk wel nadat je eerste de gebruiksaanwijzing hebt gelezen of gebruik hebt gemaakt van de instructie videos op YouTube. De doos bevat een behuizing met pompje en sensor; montage materialen voor bevestiging op de huidige kraan en een Europese voeding. Dat valt dus enorm mee voor een Amerikaanse bedrijf. Een speciale sleutel is meegeleverd om de straalkop te vervangen voor de meegeleverde straalregelaar met splitter. Wij draaien de oude kop van de kraan en plaatsen de QuaPurr straalregelaar. Op de zijkant sluiten we de slang van de AquaPurr aan. Met een draaiknop is nu de waterstraal uit de kraan te stoppen, maar met behoud van de waterdruk. Zo is de watertoevoer van de AuqaPurr geregeld. NU is het enkel een kwestie van het staafje aan te sluiten, stekker in het stopcontact en de QuaPurr is klaar voor gebruik. Wij hadden 15 minuten nodig om te snappen waar alle onderdelen voor nodig zijn. De helft heb je immers niet nodig en levert de maker overcompleet mee om de meeste kranen te ondersteunen. In 10 minuten is de unit klaar voor gebruik.

 

Praktijk

De kat snap vrij snel hoe de AquaPurr werkt. Na een dag is het al heel gewoon geworden op op het aanrecht te springen en water te drinken wanneer ze dat wil. Het grote voordeel is bovendien dat de kat nu vooral op 1 helft van het aanrecht blijft. Namelijk de kant waar de AquaPurr staat. Zo heb je gelijk een beetje meer hygiene al blijft dat natuurlijk een betrekkelijk begrip zolang een kat vrij in een keuken kan bewegen. Het vraagt enige gewenning om de mengkraan steeds een beetje open te laten staan om te zorgen dat er waterdruk voor de AquaPurr beschikbaar blijft. Ook is het afgelopen met het stapelen van afval aan de kant van de QuaPurr. Zodra er namelijk dingen voor de QuaPurr staan, begint de kattenkraan te lopen. Met een beetje kraandiscipline levert de AquaPurr altijd water wanneer de kat dat wil. Wel zo fijn voor de zomer die er weer aankomt. Wanneer je ook een voedselbak hebt die het voedsel kan verdelen over dagen, dan zou je een paar dagen wegkunnen met eten en drinken voor de kat. Het is natuurlijk niet aan te raden hier een gewoonte van te maken. Een huisdier heeft zorg nodig.

Toekomst

Wij hebben de AquaPurr Ec getest en momenteel in gebruik. Prima product en dankbaar in gebruik door de kat. De makers hebben allerlei decoratieve stickers en twee versies die iets minder moeten opvallen. Zo zijn er varianten in vermomming als bloempotje of emmertje. Leuk voor op het aanrecht? Daarnaast is er een hypermoderne platte versie. Het zijn varianten op het zelfde concept. Nu we met andere producten de data van de kat zien zou het leuk zijn om statistieken van watergebruik te zien. Misschien iets voor de toekomst.

Conclusie

De AquaPurr is een prima product om te zorgen voor altijd vers water voor de kat(ten) in huis. Installatie is erg gemakkelijk. De complete levering aan onderdelen voor Compatibiliteit vergen even uitzoekwerk. Installatie zal vaak mogelijk zijn zonder zoektocht naar gereedschap of onderdelen. Een aanrader voor kattenliefhebbers.

De AquaPurr is op aquapurr.com te koop voor 129 USD.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • compleet
 • gemakkelijke installatie
 • werkt perfect
 • gezond water voor kat

THE BAD

 • sensor ruimte vrijhouden
 • stopcontact bij kraan

Eén reactie

 1. Thank you for the great review. One note: the AquaPurr does not use a pump and instead just uses a solenoid valve to control the flow of water from the faucet. That is why it is nearly silent to use.

  Thanks again.

  Steven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events