Vanochtend hebben verschillende Amerikaanse tech bedrijven laten weten niet langer aan Huawei te leveren. Opvallend is dat het Duitse Infineon Technologie zich hierbij aansluit. Het bedrijf lijkt te zieken voor een wit voetje in het witte huis.

Huawei op de ‘Entity list’

De US Commerce Department, het ministerie van handel in de VS, houdt al jaren een entity list bij. Dit is een lijst van bedrijven, waar Amerikaanse bedrijven geen handel mee mogen drijven. Dit weekend werd Huawei aan deze lijst toegevoegd.

Infineon Technologies stopt de handel

Infineon Technologies is een Duits bedrijf, afgesplitst van Siemens AG. Het bedrijf heeft wereldwijd 40.100 werknemers en richt zich voornamelijk op DRAM en flash opslag. Doordat het bedrijf in Duitse handen is, lijkt het alsof the entity listing van Huawei daar geen effect op zou hebben. Echter heeft het bedrijf aangegeven wel degelijk bang te zijn voor vervolging. In de chips van Infineon zitten Amerikaanse onderdelen en Infineon zou daarmee ongeoorloofd Amerikaanse technologie doorverkopen.

Grote voorraden

Volgens Bloomberg, zal de impact op de opschorting vanuit Intel niet meteen merkbaar worden voor Huawei. Het Chinese merk zou in afwachting van de ban, een voorraad hebben opgebouwd waarmee het drie maanden door kan.

Inmiddels is bekend dat China op de stappen van Trump lijkt te reageren. Zo wordt er gestroken over een importstop op agrarische producten. Daarmee zou Huawei mogelijk niet meer dan een slachtoffer zijn in een handelsoorlog. Bewijs van spionage via Huawei blijft immers vooralsnog uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.