Het eerste, nieuwe vlaggenschip toestel van Oppo, is vanaf vandaag te koop. De Oppo Reno ligt vanaf vandaag in de winkel. Het toestel levert een bloedsnelle Android ervaring voor €499.

De onderkant van de serie is toch heel snel

De Oppo Reno is het basismodel uit de serie van drie Reno smartphones. In juni volgt hier de Oppo Reno 10X met een telescopische camera. Toch bevat de Oppo Reno behoorlijk wat power en heeft dit toestel de potentie te concurreren met de volgende week te verschijnen toestellen van dochter OnePlus. Waar de prijzen van OnePlus naar verwachting flink stijgen, is het prijskaartje van de Oppo Reno best vriendelijk met €499.

Oppo spaart geld door voor de Qualcomm Snapdragon 710 chipset te kiezen in plaats van de high-end 855. Dat de chipset ‘iets’ trager is, wordt voor een groot deel opgevangen door 6GB werkgeheugen te plaatsen. Een slimme zet van het merk.

Haaienvin camera

De Oppo Reno beschikt ook al over de iconische haaienvin camera van de serie. Dit is een pop-up camera die aan één kant wordt gelift en aan de andere kant niet. Hierdoor ontstaat de vorm van een haaienvin. Een slim stukje design om op te vallen tussen de andere pop-up camera’s. De camera wordt beschermd door valdetectie.

Oppo Reno 10x Zoom Groen

Display

Door de haaienvin display krijg je ook een volledig display om op te netflixen en te gamen. Dit heeft een doorsnede van 6,4 inch. Bovendien kiest Oppo voor een AMOLED display waar de kleuren vanaf spatten (ja, we hebben ons recensie exemplaar vanmiddag al even aangezet). Wel moet je het met een FullHD+ resolutie doen maar eerlijk is eerlijk… dat is echt dik in orde.

Audio

De Oppo Reno heeft ook een sterke focus op de audiobeleving. Niet alleen is er netjes ondersteuning voor hi-res audio tot 24-bit/192kHz, maar er liggen ook Dolby Atmos stereo speakers in.

VOOC Charger

En dan is er nog VOOC charging. Daarmee wordt de accu opgedeeld en worden de verschillende delen gelijktijdig geladen. Hierdoor worden laadtijden sterk teruggebracht. Laden gaat via USB-C.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.