In een tijdperk waar de handheld bijna is afgeschreven (Nintendo DS, Playstation Portable, etc) komt Panic met een bijzonder persbericht. In 2020 lanceren zijn de Playdate; een handheld console met exclusieve games voor 149,- dollar.

De Playdate is een aankomende draagbare videogameconsole die is ontwikkeld door Panic. Het werd gisteren voor het eerst geïntroduceerd op de cover van Edge Magazine. De Playdate is ontworpen in samenwerking met Teenage Engineering, een Zweeds elektronicabedrijf en Panic zelf (een videogame producer). Panic is onder andere de maker van macOS- en iOS-applicatie Coda en de uitgever van de game Firewatch.

Console

Het apparaat heeft een zwart-wit 1-bits scherm, afmetingen van 74x76x9mm en een 2,7″-scherm met een resolutie van 400×240 pixels. Een richtingspad, twee gameknoppen en een mechanische slinger aan de zijkant wat nieuwe gametechnieken moet bieden. De Playdate heeft geen backlight en met alleen zwart-wit 1 bit ben ik benieuwd of we niet teveel retro gaan voor de prijs van 149,- dollar?

Spellen

Games voor de handheld worden uitgebracht in 12-game “seizoenen.” Elke game wordt geheim gehouden tot de week dat deze wordt uitgebracht en wordt automatisch gedownload. Het eerste seizoen van games is inbegrepen in de prijs van de console.  Videogames worden geproduceerd door Panic en ook door indie-gameontwikkelaars zoals Keita Takahashi, Zach Gage, Bennett Foddy en Shaun Inman. Toekomstige games zijn onder andere Crankin’s Time Travel Adventure, b360, Zipper en Executive Golf DX.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.