OnePlus heeft vanavond in Londen haar nieuwe serie Androids gepresenteerd. Ja, ze krijgen een hoger prijskaartje dan ooit, maar wij hebben al de hands-on ervaring die de prijs verantwoordt.

OnePlus 7 specificaties

Met de OnePlus 7 trap je af met de Qualcomm Snapdragon 855 chipset. Dé snelste chipset van Qualcomm. Met behulp van het UFS 3.0 opslaggeheugen, zijn de verwachtingen van de performance hooggespannen bij ons. Daarnaast maakt OnePlus gebruik van RAM boost en Dolby Atmos speakers. De ultieme smartphone voor gamers? De kans is groot dat deze smartphone qua snelheid veel gaming phones verslaat. Maar je leest zo waarom de OnePlus 7 Pro de echte gaming phone is.

De OnePlus 7 bevat een waterdruppel camera in het display. Dus niet de strakke pop-up camera die in het pro model zit. Daarmee kun je het scherm ook ontgrendelen. Ook bevat de camera UltraShot technologie.

 

OnePlus 7 Pro specificaties (ook voor gamers)

Het paradepaardje is ongetwijfeld de OnePlus 7 Pro. Waarom deze meer voor gamers is? Naast de snelle chipset en het UFS 3.0 geheugen, ligt hier een 90Hz display in. Dat is dezelfde smoothness die je kent van de Razer Phone 2, maar dan op een 18:9 beeldverhouding. Bovendien heeft OnePlus voor 90Hz AMOLED gekozen. Dit levert in theorie diepere kleuren op, maar we gaan deze twee nog naast elkaar leggen. Wij voorspellen dan ook veel strakke games en een heel strakke filmervaring op deze smartphone. Uiteraard liggen hier ook de Dolby Atmos speakers in.

Over films gesproken, het display heeft nog een bijzondere eigenschap. Het Quad-HD display bevat ondersteuning voor HDR10 en HDR10+. Filmjunkies gaan naar verwachting heel wat ervaren. Oja, tijdens onze hands-on sessie was het geluid van de OnePlus 7 Pro overdonderend. Het display heeft een doorsnede van 6,67 inch en heeft met een A+ rating de hoogste score bij DisplayMate behaald.

Ook de OnePlus 7 Pro draait op de Qualcomm Snapdragon 855 chipset. Ook met UFS 3.0 opslaggeheugen en tot 256GB in totaal. RAM Boost is een geheugen manager die bepaald welke app, op welk moment toegang krijgt tot een bepaalde hoeveelheid geheugen. Door dit te optimaliseren, probeert OnePlus de snelheid van de smartphone zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast bevat het topmodel 12GB aan werkgeheugen. Indrukwekkend!

Nieuwe is de Haptic Vibration-motor in het toestel. Deze mochten we ook even ervaren. Deze geeft veel nauwkeuriger force-feedback dan een standaard trilmotor. Een 10-laags vloeistofkoeling moet het toestel koelen wanneer het topprestaties moet leveren tijdens het gamen. In de Fnatic modus schakelt het toestel de CPU en GPU vol aan voor games en worden andere apps naar de achtergrond geduwd.

OnePlus 7 Pro Triple Camera

Ook indrukwekkend tijdens onze hands-on sessie is de triple camera. OnePlus heeft nog niet voor een periscoop camera gekozen zoals aanwezig in de Huawei P30 Pro en Oppo Reno 10x Zoom. Wellicht één van de redenen dat het prijskaartje van dit toestel nog een stuk gunstiger is. Toch is de triple camera behoorlijk interessant. Zo krijg je een 48 megapixel main camera met optische beeldstabilisatie. Je krijgt ook een 8 megapixel 78mm telelens en een 16 megapixel groothoek.

Voor de autofocus maakt de triple camera gebruik van zowel PDAF en CAF als laser om scherp te stellen. Met de Nightscape functie moet de camera ook in het donker indrukwekkende plaatjes vastleggen.

OnePlus 7 Pro Warp Charge

Ook nieuw is Warp Charge. In 20 minuten is de accu 50% vol. Een speciaal koelsysteem houdt de smartphone koel tijdens het laden.

OnePlus 7 Pop-up Camera

De pop-up camera is voor de selfie camera. Deze biedt ondersteuning voor face unlock en komt redelijk vlot omhoog wanneer je deze nodig hebt. De pop-up camera is getest op 30.000 bewegingen. Dat is dus 150 keer per dag, elke dag, vijf jaar lang.

OnePlus Bullets Wireless 2

Waar we helaas nog niet mee mochten spelen, maar al wel hebben gezien, zijn de OnePlus Bullets Wireless 2. Een opvolger voor de draadloze in-ears die we eerder al een enorm positieve beoordeling mee konden geven.

Ook deze nieuwe Bullets Wireless 2 bevatten Warp Charge. Met 10 minuten laden, kun je 10 uur luisteren met deze oordopjes. Volledig geladen, gaan ze 14 uur mee. Er is ondersteuning voor aptX HD met maximaal 24-bit Hi-Res Audio. Dat is beter dan CD kwaliteit.

De nieuwe bluetooth module kan tegelijk met twee apparaten worden verbonden. Met één knop wissel je bijvoorbeeld tussen je OnePlus 7 Pro en je Apple MacBook. Het ene moment ben je dus aan het bellen, het andere moment zit je vol in je werk.

Opnieuw bevatten de oordopjes een magnetische schakeling. Hang je ze met de kont tegen elkaar om je nek, gaat de muziek automatisch op pauze.

Beschikbaarheid

Hoewel OnePlus 2 modellen heeft gepresenteerd, komen deze (uiteraard) in verschillende smaken op de markt, en op verschillende momenten.

Beschikbaarheid OnePlus 7

De Oneplus 7 ligt vanaf juni in de winkel. Er is dan een 6GB / 128GB variant voor €559 en een 8GB / 256GB variant voor €609. De OnePlus 7 komt alleen in een Mirror Gray versie in de schappen te liggen.

Beschikbaarheid OnePlus 7 Pro

De OnePlys 7 Pro ligt al vanaf 21 mei in de schappen. Deze begint bij €709 voor de 6GB / 128GB versie. Er komt ook een 8GB / 256GB versie voor €759. Daarnaast verschijnt er een topmodel met 12GB / 256GB voor €829. Met 12GB werkgeheugen dus een absolute primeur in het Android landschap. OnePlus start met de verkoop van Mirror Gray en Nebula Blue versies. In juni verschijnt ook een Almond versie van de 8GB / 256GB versie.

Beschikbaarheid OnePlus Bullets Wireless 2

Deze nieuwe headset van OnePlus ligt ook vanaf 21 mei in de winkel, voor €99.

2 REACTIES

 1. Ik weet het niet. Het is de tests afwavhten hoe dingen als de camera en presteren en de speakers. Geen aansluiting voor een koptelefoon is toch jammer. Als ik kijk naar de prijzen van Samsung en dat die een IP label hebben en draadloos laden… En de software vind ik ook best ok van Samsung. Ja, beter dan stock.

  Jullie zeggen dat jullie handson-ervaring hebben. Hebben jullie de telefoon al gekregen? Of waren jullie in Londen?

  • Nog voor de sessie in Londen hebben we de toestellen al even mogen uitproberen in Amsterdam. Dat geluk heb je soms als journalist. Echter moeten we dan zware geheimhoudingsverklaringen ondertekenen, mogen we geen foto’s maken etc.

   De camera is geen focuspunt bij deze smartphone, al is het op papier wel een flinke upgrade ten opzichte van de OnePlus 6T. Dat gaan we dus ervaren. Echter is het niet het doel van OnePlus om Huawei in te halen op fotografie. Focus ligt op snelheid en display. Daar zien we echt bizar goede prestaties.

   Vandaag is ook het testtoestel bij ons bezorgd. Komende week lees je onze ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.