Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de Honor 20 en Honor 20 Pro

Vandaag waren we in Londen. Na de Honor 20 Lite, presenteerde Honor hier de Honor 20 en de Honor 20 pro. Daarmee is, voor nu, de hele familie compleet.

#HonorTechChic

De designtrend die Honor nu volgt is wat ze zelf, TchChic noemen. Mooie reflecties, opvallende kleuren en opvallende samenwerkingen. Met designers als Moschino, Aape en Vivienne Tam.

Ontwerpen

Het eerste dat opvalt aan de Honor 20 Series, is dat het ontwerp aan de achterkant wel heel gelijkend is aan de vorm van de Huawei P30 series. Honor heeft wel een veel jongere doelgroep. Er is net wat meer tijd gestoken in het ontwerp van de achterkant van de toestellen. Hier heeft Honor haar Dynamic Holographic Design toegepast. Er is gewerkt met 3D glas. Dit design kennen we natuurlijk al een beetje van de Honor View20 lancering.

Android met Magic UI

De Hohor 20 Series draait op Android 9. Hier overheen giet Honor haar Magic UI 2.1.0. De ontwikkeling van Magic UI startte vorig jaar als aftakking van Huawei’s Emotion UI. Met Magic UI probeert Honor toch een beetje haar eigen look & feel aan het besturingssysteem te geven.

HiSilicon Kirin 980 Chipset

Net als bij de Huawei P30 Series, draaien deze Android smartphones op de HiSilicon Kirin 980 chipset. Deze 7nm chipset is de snelste en meest energiezuinige die in China wordt geproduceerd en maakte ons ook al erg blij in de Huawei Mate 20 series.

Wanneer je de Honor 20 koopt, krijg je LPDDR4X 6GB werkgeheugen en UFS 2.1 128GB opslagruimte. Met de Honor 20 Pro krijg je LPDDR4X 8GB werkgeheugen en UFS 2.1 256GB opslagruimte, wat erg royaal is. Zeker ook met het prijskaartje van deze toestellen.

Honor 20 Series Specs

Voor de gamers

De chipset van de Honor 20 Pro worden met een speciale grafeenlaag gekoeld. Er zit GPU Turbo 3.0. Je kunt er een keypad bij kopen en… er is een speciale Honor Wonder skin voor Fortnite.

All-View Display

De toestellen krijgen een 6,26 inch display mee. Honor noemt dit haal all-view display. De basis komt van een IPS LCD display met een FullHD+ resolutie. Je krijgt hiermee 412 pixels per inch. Net als bij de Honor View20 gaat het om een display met een gat erin voor de selfie camera. Honor was eerder met deze displays dan Samsung met haar Galaxy S10 series. Het gaatje dat Honor maakt is veel kleiner dan dat van de Galaxy S10 series, waardoor je er nog minder last van hebt.

Honor 20 Pro – Pro Grade Camera

De camera van de Honor 20 Pro bestaat uit vier lenzen. Je krijgt een Sony IMX586 48 megapixel main camera met 204800 ISO. Daarvoor zit nog een 16 megapixel groothoek camera van 117 graden. Je krijgt een 8 megapixel telezoom camera met 3x lossless zoom en 5x hybrid zoom. Honor laat ook een indrukwekkende 10x zoom zien. Ook hier krijgen we va Honor een overtuigende demo waarbij de Honor 20 Pro wordt afgezet tegen de iPhone XS Max en de Galaxy S10. Tenslotte krijg je ook nog een 2 megapixel macro camera.

Honor 20 – Pro Grade Camera

De Honor 20 krijgt dezelfde main- en groothoek camera maar met maximaal ISO 102400. Maar de 48 megapixel camera is een 48+2 megapixel. Deze maakt ook gebruik van de 2 megapixel diepte camera die aanwezig is. Tenslotte krijg je ook hier nog een 2 megapixel macro camera.

AI Camera

Honor stopt veel AI in haar camera’s. Onder anderen voor een night modus met een soort ultra HDR modus. Daarmee schiet het toestel 16 beelden op verschillende sluitertijden. Deze worden samengevoegd tot 1 beeld. We kregen tijdens de presentatie een zeer indrukwekkende demo waarbij ze de Honor 20 Pro hebben afgezet tegen de iPone XS Max en Samsung Galaxy S10.

Leuk detail is dat je met de Hono 10 Pro ook gemakkelijk een foto van de maan moet kunnen maken met maximaal 30x zoom. Interessant om te zien. Ook hier een vergelijking met de iPhone XS Max, maar nu niet live.

Selfie camera

Beide toestellen krijgen een 32 megapixel selfiecamera mee. Deze krijgt ook 3D Portrait Lighting voor nog mooiere selfies. De camera heeft een f/2.0 lichtgevoeligheid.

Filmen

Filmen met de camera’s achterop kan met maximaal UHD 4K resolutie. Met de selfiecamera film je op FullHD. In beide gevallen met EIS, elektronische beeldstabilisatie.

Vingerafdruksensor

De vingerafdruksensor ligt niet onder het display. In plaats daarvan, zit hij in de power knop. Hij zou met 0,3 seconden het toestel moeten unlocken. Daarnaast kun je heb gebruiken om Google Assistant te openen.

Accu

De Honor 20 Pro krijgt een 4.000mAh accu mee. De Honor 20 bevat een 3.750mAh accu. Deze toestellen worden op hoge snelheid, met een 22.5 Watt SuperCharge lader opgeladen.

Beschikbaarheid

Hoewel er wat gerommel is met betrekking tot de handelsoorlog tussen China en de VS, komt het toestel toch al heel snel als we Honor mogen geloven. De Honor 20 Lite ligt al voor 229 in de winkel. De Honor 20 gaat 499 euro kosten. De Honor 20 Pro gaat 599 euro kosten.

Zoals je via de links boven dit artikel kunt zien, verwacht Bol.com de Honor 20 op 4 juni. CoolClue heeft het toestel nog niet gelist. Waarschijnlijk in verband met de onzekerheden rondom de Huawei ban vanuit de VS die een rol kan spelen in de release. Honor deed tijdens de presentatie geen uitsopraken over wanneer het toestel beschikbaar zal zijn.

Honor 20 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.