GadgetGear.nl

De Broadcom ban op Huawei, en nu?

Het Amerikaanse Broadcom stopt met het leveren van chipsets aan Huawei. Daarmee komt Huawei’s netwerkmarkt in het geding. Huawei bood verschillende datacentra oplossingen aan op basis van Broadcom technologie.

Huawei op de ‘Entity list’

De US Commerce Department, het ministerie van handel in de VS, houdt al jaren een entity list bij. Dit is een lijst van bedrijven, waar Amerikaanse bedrijven geen handel mee mogen drijven. Dit weekend werd Huawei aan deze lijst toegevoegd.

Broadcom stopt de handel

Nu Huawei op de entity list staat, mag Broadcom geen netwerk chipsets meer leveren aan Huawei. De chipsets van Boardcom werden vooral gebruikt in de OceanStor cloud storage oplossingen van Huawei. Dit zijn grote netwerk switches en opslag servers die voornamelijk in datacentra draaien. In hoeverre Broadcom technologie aanwezig was in andere Huawei producten, kunnen we zo snel niet vinden. Daarmee is de impact van deze stop lastig in te schatten.

Grote voorraden

Volgens Bloomberg, zal de impact op de opschorting vanuit Intel niet meteen merkbaar worden voor Huawei. Het Chinese merk zou in afwachting van de ban, een voorraad hebben opgebouwd waarmee het drie maanden door kan.

Het kan nog

Hoewel de handelsstop heel definitief klinkt, zijn er nog altijd mogelijkheden voor Amerikaanse partijen om aan Huawei te leveren. Echter is daar het nodige papierwerk voor nodig. Fabrikanten moeten dan toestemming vragen aan de overheid om de leveringen voort te zetten. Alleen is het de vraag of de overheid deze toestemming alsnog zal verlenen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten