China is een enorm land en dat heeft strategische voordelen. Er worden stoffen gewonnen die nergens anders ter wereld gewonnen worden. Stoffen die essentieel zijn om touchscreens, accu’s en andere producten te maken. En dit kan maar zo de troef van China worden in de handelsoorlog met de VS.

Onverwacht bracht de Chinese president Xi Jinping een bezoek aan een fabriek waar zeldzame metalen worden verwerkt. Ook voor de export naar de VS. Mogelijk laat Xi daarmee zien wat zijn troef is in de handelsoorlog met het VS van Trump. Bovendien worden de namen van deze metalen sinds deze week regelmatig genoemd door overheidsfunctionarisen.

Volgends Bloomberg is China verwantwoordelijk voor zo’n 80% van de zeldzame metalen die de tech industrie in de VS nodig heeft. Een stop van de export zou grote Amerikanen als Appl en Tesla hard kunnen raken. Bijvoorbeeld omdat Tesla niet meer in staat is compacte accu’s te produceren of omdat Apple niet meer aan touchscreens kan komen. De eigenschappen van de zeldzame metalen zijn in veel gevallen niet op te vangen met andere metalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.