GadgetGear.nl
M7 Group

Canal+ koopt Online.nl, CanalDigital, TV Vlaanderen en TéléSat

Het Franse Canal+ heeft een grote slag geslagen in medialand. Het heeft het Luxemburgse mediahuis M7 opgekocht. Daarmee vallen diverse Europese betaalde TV platformen in Franse handen.

In Nederland krijgt Canal+ direct de controle over online.nl, Fiber, Stipte en CanalDigitaal. In België krijgt het TV Vlaanderen en TéléSat in handen. In Oostenrijk krijgt het controle over HD Austria, in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië Skylink en in Duitsland over M7 Germany.

Met de overname krijgt Canal+ er 3 miljoen maandelijks betalende leden bij. Daarmee komt het totaal leden van Canal+ op 20 miljoen uit. Daarvan zitten er 12 miljoen in Nederland. Met andere woorden, de Europese markt is met de overname 25% gegroeid voor het mediabedrijf.

Reageren