AMD introduceert 12-core CPU voor gamers

AMD Ryzen processor

AMD laat met haar Ryzen platform al enkele jaren zien een stevige slag te maken op rekenkracht. Vannacht presenteerde het merk haar nieuwe AMD Ryzen 9 3900X platform. 12 CPU cores voor slechts $499.

AMD Ryzen 9 3900X

De nieuwe AMD Ryzen 9 3900X is een big deal. Niet alleen krijg je 12 cores en 24 threads, maar het is ook de eerste 7 nanometer chipset voor desktops en laptops. Dat laatste gaat een behoorlijk verschil maken.

Huawei levert sinds 2018 al chispets op 7nm. AMD kan het nu ook. Met deze kleinere schaal, wordt een veel hogere energie efficiëntie behaald. Hierdoor kan de chipset tegen een lager stroomverbruik, hogere prestaties behalen.

De grote uitdager voor de AMD Ryzen 9 is de Intel Core i9. Ter vergelijking, AMD levert haar prestaties op een verbruik van 105 Watt. Intel trekt 165 Watt uit jouw stoptontact. Daarnaast ligt de verkoopprijs van de Intel Core i9 op $1.189 ten opzichte van de $499 van de AMD. Dat is dus ruim de helft goedkoper in aanschaf en zo’n 40% goedkoper in energieverbruik.

AMD Ryzen 7 370X

Naast de nieuwe Ryzen 9, komt AMD ook met een nieuwe Ryzen 7. Met de AMD Ryzen 7 3700X levert het merk een nieuwe processor voor $329. Zoals de naam al doet vermoeden, moet deze het opnemen tegen de Intel Core i7 series. Daar is het prijsverschil wel een stuk kleiner. De Intel Core i7 9700K kost slechts $385, maar de AMD zou naast een paar tientjes voordeliger, vooral een stuk sneller zijn.

AMD laat ook weten dat alle nieuwe Ryzen CPU’s ondersteuning bieden voor PCIe4.0. Dat is 42% sneller dan PCIe3.0 wanneer het om opslagtaken gaat. Daarmee kun je dus nog beter gebruik maken van de extreme snelheden van bijvoorbeeld M.2 MVNE SSD’s.

AMD Ryzen kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

AMD Ryzen kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl