GadgetGear.nl

Yota Phone Failliet

Ze waren enorm innovatief in een pariode waarin anderen dat niet waren. Ik heb het over het merk Yotaphone. GadgetGear.nl behoorde tot de eerste lichting Nederlandse publicaties die een review van de YotaPhone 2 wist te plaatsen. Maar vlak daarna gleed het merk af.

Yota Phone was een raar merk met kantoren en stakeholders over de hele wereld. Productie in China, ontwerpers in Rusland etc etc. Het gevolg was dat Yota Phone een van de eersten was met een Android met twee displays. Waarvan het tweede display niet eens een standaard LCD of AMOLED display was, maar een eReader. Het idee was niet alleen dat je daar boeken op kon lezen, maar dat je de achterkant van de Android kon stylen of voorzien van informatie die niet regelmatig ververst hoeft te worden. Denk aan je agenda voor de dag.

Vlak na de lancering in Nederland, begon het te rommelen in Rusland. Er kwamen exportsancties. Yota dacht daar geen last van te krijgen, maar al snel was de innovatieve smartphone vooral nog in Azië te vinden. Een ware opvolger, bleek na drie jaar ook niet van de grond te komen.

Afgelopen vrijdag viel het doek voor het merk, aldus Telecompaper. Schermfabrikant Hi-P Electronics vroeg afgelopen week het failliessement aan nadat het 1 miljoen aan rekeningen open had staan.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten