Tune jouw Kia met een app

Kia Smartphone App

Binnenkort is het mogelijk, de prestaties van jouw auto aanpassen met behulp van een persoonlijke app. Met behulp van blockchain technologie gaat Kia dit toelaten op haar Elektrische auto’s.

7 aanpasbare eigenschappen

Met de nieuwe smartphone app van Kia, kunnen rijders de prestaties van hun elektrische auto zelf aanpassen. Kia heeft 7 prestatiebepalende eigenschappen geselecteerd waaraan jij zelf, digitaal, mag sleutelen. Zo kun je de maximale snelheid aanpassen (handig als de kids de auto lenen), maar ook het energieverbruik en de klimaatcontrole. De kracht van de verwarming, maar ook de effectiviteit van de regeneratie tijdens het remmen. Renslotte is het mogelijk om ook nog het acceleratievermogen en de reactiesnelheid aan te passen. Met de reactiesnelheid gaat het erom hoe fel de auto reageert op het indrukken van het gaspedaal.

Kia Smartphone App

Kia Cloud en blockchain

De instellingen die je doet, worden in de cloud van Kia opgeslagen. Door blockchain technologie toe te passen, worden de instellingen beveiligd tegen externe aanpassingen.

Wanneer is dit realiteit?

De aankondiging van deze technologie is, naar eigen zeggen, een primeur voor de automotive industrie. Echter geeft Kia niet aan welke modellen, wanneer toegang krijgen tot de app. “Kia verwacht deze technologie op toekomstige modellen toe te passen.” Met deze uitspraak verwachten we geen ondersteuning voor huidige Kia’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.